Zablendovanie plynovej prípojky

Profilova fotka
Dobrý večer. Máme na hranici pozemku plynovú prípojku, ale plyn nechceme . Tá prípojka trčí zrovna tam kde chceme mať vjazd pre auto Už som tu čítala staré diskusie na tému odstránenie alebo preloženie plynovej prípojky Ale ja ju nechcem odstrániť ani preložiť Lebo to je drahé Dá sa táto plynová prípojka iba nejako v zemi zsblendovať aby netrčala von? To mi môže urobiť nejaký plynár bez toho aby som posielala žiadosť na spp? Máte niekto s týmto skúsennosť?
Odpovedať
Vykopať väčšiu jamu a rúru ohnúť do zeme. Obsypať pieskom a zasypať. Ukončená je ako...?
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 Teraz si nejsom istá ako je to ukončené Tuším je tam len taká páka A aj môj muž povedal že to ohne a zakope No ja neviem ...
Odpovedať
@kuratko22222 pozor nato, plynová prípojka je majetkom SPP a určite je podtlakom. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w No veď práve preto nechcem aby to môj muž len ,, ohol,, 🤗 Len na stránke SPP píšu len o odstránení alebo preložení prípojky Nie je tam nič o zablendovaní teda urobenie záslepky v zemi odbornou na to určenou osobou teda plynárom . Tak neviem akú žiadosť podať Alebo netreba žiadosť, a iba plynára zohnať?
Odpovedať
Ta páka je zatvorený ventil, ohnúť to môže bez problémov, len nech to omota zeleno-žltým káblom, ktorý je pri tej žltej hadici, je to vodiaci kábel na základe ktorého potom plynári hľadajú vedenie v zemi. Ideálne by bolo, dat celu tu plynovú žltú hadicu napr. do kusu odpadovej rúry, zasypať pieskom a potom hlinou. My to tak mame a nikto nic neriešil. Tento rok sme robili výkopy na ulici a podarilo sa nam tu našu nepripomenul prípojku seknúť, zavolanie poruchovkari len prišli, hadicu zlomili (doslovne zlomilo, tak ako obyčajnú vodnú hadicu), obtiahli to eskapaskou a zastavili tak unikajúci plyn. Až ked prišla ďalšia dvojica technikov z plynární, ti nam prípojku zablendovali presne tým ventilom, ktorý si nazvala pákou. Snáď budeš kludnejsia, ze tvoj muž ma pravdu, ze to len ohne a zasype pieskom 😉
Odpovedať
No da sa to urobit kadejako....najlepsie by to bolo urobit poriadne .to sa urobi tak ,ze hadica sa stlaci takym zariadenim ,odreze sa ,zablenduje sa takou zatkou ,potom sa to stlacenie uvolni a jeto.....mozes to urobit aj potichucky,len aby to bol sikovny plynar....je to ale takto cernota. Mozes aj oficialne , a urobi ti to tiez hocijaky plynar,akurat ze to budes mat posvatene...a nie je to drahe ,len komplikovane vybavenie (cca 150 eur)
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda No jeden taký plynár sa mi už ponúkol Tak ako píšete že urobí A chce za to 700 eur Skoro ma porazilo Vraj zablendovanie 500 a 200 za výkopové práce .To je teda veľa podľa mňa Zajtra mi má dať CP na tento zákrok druhý plynár Ale keď bude tiež tak drahý tak tú rúrku pojdem ohnut a zahrabat vlastnoručne 🤗
Odpovedať
@kuratko22222to je fakt vela ,tolko stoji nova pripojka bez skrine .ale ak si nechcel plyn tak normalne daj nech ju zrusia ,a ked budes potrebovat urobia ti novu ,za 700 eur.inac zazil som taku zenu -talianka to bola tak vyvadzala ze jej to plynari zdemontovali a za 5 rokov to chcela a potom jej to nanovo urobili..
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w s velkou pravdepodobnostou bude este zavreta ventilom na hlavnom potrubi
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 to je priserna cena.. mna stala cela pripojka cca 1000e. A vykopat si to mozete sami...
Odpovedať
@richard71 Plynové prípojky pre RD sa na hlavnom neuzatvárajú, iba voda...
Odpovedať
@richard71 a u mna pytaju 3500e s tým že si výkop robím sam.. cca 11m.. nech si plyn nehajú, idem do TČ. Keby to bolo do litra ako u teba tak neváham..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stefanl fuha tak to je fakt dost. a este bez vykopu
Odpovedať
@richard71 to si nemyslím, robím kurenara 22 rokov a ešte som sa nestretol zo zavretou prípojkou. Ešte malá poznámka, pozor je to stredotlak. Ďalšou vecou je že do prípojky môžu zasahovať len SPP a firmy ktoré majú na to oprávnenie a zmluvu s SPP. Dá sa to poriešiť zakopanim a ohnutim, ale asi by som to konzultoval s SPP. Určite ju aj ony evidujú. Neviem či je dobré sa púšťať do nejakej cernoty. :-)
Odpovedať
Nasiel som už Zakopane s ohnutou prípojkou. majiteľka dala žiadosť a plynári napísali že je vybudovaná. Prišiel som a prípojka nikde. Majiteľ si spomenul, plynári ju našli, odkopali sme ju a nanovo napojili. Normálne bol gulak so zatkou zakopaný..A na mieste prípojky mali parkovisko s dvomi BMW.
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w nehadam sa moze to tak byt... len mi to pride dost nebezpecne ak trci na prazdom pozemku plynova pripojka zo zeme len so zavretym ventilom ktory otvori hocikto..deti, zlomyselnost, zvedavost.... Nikde som nepysal ze si to ma "zlikvidovat " sama ;-)
Odpovedať
@richard71 určite je zazatkovana. Ani ja sa nehadam, píšem len skusenosti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nepysal- i :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?