Zabetonovane plynove potrubie

V utorok mi zalievali zaklady pre plot a vsimol som si, ze zaliali aj plynove potrubia veduce z plynomernej skrinky do zeme, aj ked som im to pripominal, aby tam nejaky salung okolo nich. Pripojne potrubie je v chranicke, no to co ide do domu je momentalne zaliate "na tvrdo". Mam to radsej osekat? Na fotke je povodny stav, pripadne urobim fotky aj po betonovani...
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdy prestup potrubia by mal byt v chranicke,,, je velmi pravdepodobne ze Vam to da revizak do zavad na odstranenie.
Odpovedať
@pksoo reviziu uz mam davno hotovu, treba ju v nejakom intervale opakovat? Kazdopadne, revizia nerevizia, radsej by som to mal urobene poriadne. Je to velky problem, ked je cast zvisleho potrubia takto zaliata?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no nakopat do zadku tych co to spravili.. ale k teme..neviem teda aky usek a kolko je to potrubie zabetonovane... ak je to realne ja by som to pre svoj pokoj uvolnil.. mozno sa nic nestane ale keby mal ten zalad z nejakeho dovodu tendenciu sa pohnut odtrhne ti to potrubie ako slamku.. potom ked tam budes mat plot to bude horsie opravovat... teraz este beton nie je vyzrety, pojde to lahko odsramovat... @pksoo nemyslim ze to bude este riesit nejaky revizak... aj je tam uz plynomer a spravena pripojka do domu..reviznu spravu uz musi mat... a za druhe je to pod zemou kde nie je vidno ci tam je chranicka alebo priamo zaliate potrubie.
Odpovedať
@richard71 mas pravdu, popytam sa ich ked s nimi dnes budem, aky velky kus je vlastne zaliaty... plot tam uz polozili, takze sa to bude zle opravovat tak ci tak, no hadam ten beton od utorka este nebude taky pevny.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no podla tej fotky bude cela zvisla cast odbocky do zeme co moze byt cca 60-70 cm cela zaliata.. ak tam je plot mo c tym uz nespravis, tazko sa k tomu dostanes.. inak beton v zemi zreje pomalsie..
Odpovedať
Profilova fotka
Revizia plynoveho potrubia by mala byt robena jeden krat za rok, teda aspon v priemyselnych budovach, u domacnostiach neviem asi kazde 2 ?. Jasne ze ruku na srdce, kto z nas to robi ? :) Ako pise richard71 hrozi pohnutie zakladu a tym padom k pretrhnutiu potrubia. V dutych konstrukciach je to este nebezpecnejsie, unikajuci plyn sa moze dostat do dutin a ...
Odpovedať
@pksoo @richard71 bol som to riesit teraz, nastastie som majstrov podcenil... toho betonu je okolo trubky len do hlbky do 10cm, ze samozrejme, ze to cele nezaliali, ten kusok okolo trubky obsekaju :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no tak super.. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?