Vzdialenosť studne od hranice pozemku

Prosím poradíte ako ďaleko od hranice musí byť studňa????
Odpovedať
Studňa sa kope tam kde je prameň, myslím že nieje nejak dane koľko od pozemku je vzdialenosť,predsa nebudeš kopať v strede pozemku kde nieje voda,alebo je 50m hlboko.
Odpovedať
A všeobecne platí že musí byť stavebné povolenie ak bude voda ťahané elektrinou,ak ručná pumpa nemusí byť. Ďalej si daj pozor či majú susedia studne,ak ano daj si hydrologicky posudok lebo ak vykopeš a stiahnes im vodu tak budeš mať problém. Bohužiaľ v minulosti také predpisy neboli každý kopal ako chcel ale teraz je to iné.
Odpovedať
@milos35 tak ak dám studňu 1m od hranice svojho pozemku a sused potom bude chcieť stavať dom 2m.od hranice jeho pozemku tak to nijako nenaruši statiku jeho domu alebo mojej studne Čítala som ze studňa musí byť 10m od domu
Odpovedať
http://www.pluska.sk/pekne-byvanie/ar... http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/p...
Odpovedať
@fijory ak zajdes na stavebný úrad určite ťa neodmietnu a dajú ti presnú odpoveď,a ak budeš ťahať vodu elektrinou aj tak tam budeš musieť zájsť.
Odpovedať
@milos35 áno zájdem po sviatkoch len ma napadlo ci tu nemá niekto konkrétne s takou to situáciou skúsenosť, po sviatkoch začína architekt kresliť projekt a napájať sa budeme na verejný vodovod cca 50m. No môžeme aj studňu tak len informatívne som chcela ale aj tak ti ďakujem za odpovede a tvoj čas Krásne Vianky prajem a ĎAKUJEM 😀😀😀
Odpovedať
Profilova fotka
@fijory architekt to musí vedieť. Hranica pozemku studňu neohrozuje pri ČOV je vzdialenosť od hranice 2 m. Skôr treba rešpektovať vzdialenosti od budovy, ČOV, a zdrojov znečistenia.
Odpovedať
@jan45 ano on to bude urcite vediet len my doma dedukujeme, rozpravame, aby sme mali jasno ked k nemu po sviatkoch pojdeme dakujem pekne :)
Odpovedať
@fijory Nepíšeš, či chceš kopanú alebo vŕtanú studňu. Ja mám vŕtanú studňu 10 m hlbokú asi 0,8 m od hranice pozemku. Mám na ňu riadne stavebné povolenie a je skolaudovaná.
Odpovedať
mam vrtanu studnu a sachta je asi 0,5 metra od hranice, cize murik pojde tesne okolo sachty.
Odpovedať
doplnim, studna je skolaudovana..
Odpovedať
Super ďakujem @chrobak7 @dzonyby
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@milos35 dobry den. Prosim vas sused mi stiahol vodu pri kopani studne. Pisali ste tu, že by mal mat hydrostaticky posudok. Aky zakon mu to prikazuje? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?