Vzdialenosť e. rozvádzača od stĺpu

Dobrý deň, prosím o pomoc. Ako ďaleko od stĺpu, ktorý nám určilo SSE na pripojenie, môže byť umiestnený e. rozvádzač? Môj pozemok sa od stĺpu nachádza pár metrov, avšak dom bude situovaný až vo vzdialonosti 110 m od stĺpu (stále náš pozemok). Ide mi o to, či môžem skriňu dať až k domu, aby v prípade potreby bola vzdialená pár krokov a nie 110 m. Sú nejaké limity na vzdialenosti? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Ahoj pravdelodobne plati aj pre sse pravidlo, že meranie teda skrinka s elektromerom musí byť umiestnená na mieste prístupnom napr z ulice a preto asi budú mať problém s tým ak by si mala meranie umiestnené na svojom pozemku kde by pracovníci sse mali problém sa dostať. Navyše po vybudovaní el prípojky sa táto až po svorky elektromera stáva majetkom sse rsp distribučnej spoločnosti a tu by bol problém že je to ma tvojom pozemku. Teda hlavý rozvádzač s meraním musí byť na ulici rsp pred pozemkom.
Odpovedať
@mirushka26 meranie musi byt na hranici pozemku, resp. na pristupnom mieste. Pripojka patri distribucke len po poistkovu skrinku, urcite nie po svorky elektromera.
Odpovedať
iba potvrdím, el. rozvádzač sa musí umiestniť na hranicu pozemku, aby bol prístupný z verejnej strany. Prípojka od elmeru na stĺp ku poistkám je stále majetok vlastníka, teda investora.
Odpovedať
El rozvadzac sa dava vzdy do domu, neviem co ti tu radia na hranicu pozemku. Treba citat. Na hranicu das elektromerovu skrinku.
Odpovedať
@mirushka26 Pravde podobne si myslela skrinku s elektromerom. Keď áno, tak ti povolia max 50 m od stĺpa aj keď bude na verejne prístupnom mieste ďalej ti nepovolia. Keď rozvádzač tak potom ako píše @originalx
Odpovedať
Profilova fotka
@mirushka26 na všetko Vám odpovie schválený projekt
Odpovedať
t ak ako jan - elektromerový rz -aby sa dalo hocikedy odpočitať - a nevznikli straty na vedení po elektromert akže aaj ako ruren
Odpovedať
@jan45 hm... nechapem :D po lopate vysvetlit prosim... my projekt domu este len riesime... pripojku na elektrinu a skrinku uz chceme teraz.... :O
Odpovedať
Profilova fotka
@matpaj práve preto potrebujete projekt, ten sa môže robiť aj samostatne,
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Chcem sa Vás opýtať či je niekde limitovaná max. vzdialenosť od elektrického stĺpu. Švagor ide začať stavať dom a vychádza mu to cca 80m od stlpa k elektromeru co bude mať na hranici pozemku.
Odpovedať
@matpaj tak v prvom rade požiadaj distribučnú o technické podmienky pripojenia a tie následne daj tvojmu projektantovi elektr. pripojky, potom ti bude všetko jasne čo kade, kolko a aké prierezy vodičov a pod
Odpovedať
Profilova fotka
@stif0 nie som odborník na elektro, ako dozor poznám niektoré zásady ale odpoveď dá len projektant po konzultácii didstribučnou spol.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matpaj a co s tym ma projekt domu? Vy potrebujete projekt na pripojku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Zdravim, mna by zaujimalo, ako mam postupovat, ak mi elektrarne urcili ako pripojny bod stlp na pozemku suseda, ktory je cca 45m od hranice nasho pozemku a zaroven rozvadzac nesmie byt dalej nez 30m od odovzdavacieho miesta (bodu pripojenia). Povazoval by sa za odovzdavacie miesto aj novy stlp, ktory by sme postavili na nasom pozemku (v extravilane)? Dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@monika_knv Ahoj, my mame tiez hodiny na okraji pozemku, dom mame vzdialeny cca 115 m. Muselo sme nechať na okraji pozemku pri hlavnej ceste. Je to dost naprd, ale radsej takto ako riesit potom problem pri pripojovani. Co sa tyka stlpu, tiez ho mame na susednom pozemku. Potrebovali sme od pani podpisane potvrdenie, ze suhlasi s tym, aby sme cez jej pozemok viedli kabela a kopali tadial.
Odpovedať
@mirushka26 nas problem ale je, ze vsetky el stlpy na blizku su na pozemku suseda a idu stredom, ziaden nie je ani v blizkosti okraja pozemku/pri ceste. Takze vzdialenost hocijakym smerom, aj k ceste, aj kolmo na nas pozemok je 45-50m. Volala som na elektarne, ako mysleli tu vzdialenost a vraj tych 30m maju na mysli prave od toho pripojneho stlpa u suseda. A ak to nie je mozne, tak musim poziadat o nove preratanie, ze mi asi dovolia mat rozvadzac aj dalej, ak mam pozemok vo vacsej vzdialenosti. Len mi to nejde do hlavy, ved sa bezne taha el na ovela vacsie vzdialenosti. A samozrejme tiez musim dat na susedov pozemok vecne bremeno alebo ak pojdeme vzduchom (sne extravilan), tak aspon nejaku najomnu zmluvu, lebo vtedy sa vecne bremeno na katastri neeviduje.
Odpovedať
@monika_knv S tou vzdialenostou je to tazko. My sme prave chceli tiez povodne dat rozvadzac k domu, lebo keby cosi, musime teraz slapat 100 m. Ked som si to overovala, tak kazdy mi povedal nieco ine. Jedny mi povedali, ze mozem dat, druhy ze nie. Zaver bol taky, ze ak natrafim na elektrikara, ktory je v pohode, ten mi to zapoji, a ak nie, tak nezapoji... Nechceli sme to riskovat, tak sme to dali do tej vzdialenosti 30 m. Neviem teda ako ti poradit v tejto situacii, len ak niekto ti to povoli dat dalej, urcite si to daj na papier, lebo na 99% to bude elektrikar pri zapajani vyzadovat. Tak aby si sa mala cim preukazat. Este ma napadla vec, ze ak mate dobre vztahy so susedmi, dat si rozvadzac u nich na pozemku do vzdialenosti tych 30m. Asi by ste sa vyhli kopec papierovackam. My byvame v dvojdomku a tiez mame hodiny susedou u nas na pozemku. Len neviem ako je to potom s nejakou ,,ochranou´´.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?