Vyvod vody na fasade - viete poradit ako

Dobry den, mam vyvedenu vodu z vnutra na fasadu v plasthlinnikovej trubke vo vyske cca 1m (kvoli napojeniu hadice). Rurku nechal vodar dlhsiu a zaslepil ju. Potom spravili fasadu (EPS so suchanou omietkou) a rurka ostala trcat. Teraz stojim pred problemom co s tym, lebo vodar mi povedal, ze to je zle, ze sa to malo ukotvit do muru a dat ventil este pred zateplenim. Vraj teraz ak keby som vyrezal do fasady okolo rurky maly otvor, nedostane sa tam s lisovacimi kliestami a aj tak by mal byt ventil resp. ten kus pod nim upevneny do muru. Velky otvor do fasady robit nechcem, lebo pri tej omietke je vidiet napojenie novej a starej vrstvy. Vypustanie vody kvoli zamrznutiu je zabezpecene takze staci mi tam dat obycajny ventil. Z vnutra vo vyske kde by mal byt ventil je tiez uz finalna omietka a nerad by som rozbijal stenu zvnutra. Viete poradit co s tym? Napadlo ma spravit nejaky murik, predstenu kde by sa ta rurka s ventilom uchytila, ale to bude dalsia "zbytocnost" kaziaca ucelenu fasadu. Dakujem za rady
Odpovedať
Ufff, no toto si mal riesit este pred fasadou. Teraz by som to riesil len nezamrznym ventilom. Sice by si musel trochu burat zvnutra ale fasadu by si neposkodil. Ale zase by si mohol zrusit tu blbost na vypustanie a nemusel by si vobec riesit odstavovanie vody na zimu, resp. vedel by si pouzivat vodu celorocne bez rizika zamrznutia.
Odpovedať
tiez by som to riesil nezamrznym ventilom... akurat ten treba spadovat smerom von, nie ako mas ty opacne, takze vnutri toho burania bude asi viac.
Odpovedať
@zetak ....zdravim...daj pred fasadu okrasnu nohu na zahradny ventil....,tam ho namontuj...
Odpovedať
Profilova fotka
@zetak ak to chces mat esteticke tak tu okrasnu nohu ako pise @heliator . ak nebude dostatocne vysoka podmurovat...
Odpovedať
@zetak ja mam ventil v pivnici ,tym na zimu vonkajsok odstavim a spustkm vnutri..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?