Využitie vlastnej studne pri stavbe

Ahojte má zmysel robiť studňu pred stavbou? V budúcnosti by sa používala na závlahu trávnika, záhrady. Teraz sa už viacmenej používajú suché procesy pri stavbe, samozrejme okrem betonáže základov, podláh a omietok. Budeme mať samozrejme aj klasickú vodovodnú prípojku. Vďaka za odpovede.
Odpovedať
@evatothova a cim budes zalievat beton? privezies si na stavbu par ton vody vo vedrach? Alebo mate mestku vodu na pozemku?
Odpovedať
Budeme mať samozrejme aj klasickú vodovodnú prípojku. @rkorba :-D
Odpovedať
@rkorba aj v marci treba zalievať beton?
Odpovedať
@evatothova Studna je vzdy pridana hodnota. Ak je to mozne treba ju zriadit.
Odpovedať
@evatothova no ja ti neviem ty by si betonovala, ked moze mrznut? Voda sa vyparuje pri kazdej teplote i minusovej, takze by som ho zalial vzdy, pokial nebude mrznut.
Odpovedať
@rkorba ak môže mrznúť určite nebudeme betónovať, no a otázka znie čia j pri teplote dajme tomu 10-15stupňov treba polievať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova zrenie betonu je chemicky proces pri ktorom vznika teplo a voda sa odparuje.. takze okolna teplota na to nema az taky vlpyv.. ano treba polievat vzdy, niekedy treba aj pozakryvat PVC foliou..
Odpovedať
@evatothova aby sme sa vratili k tej studni :-) my sme nemali studnu pri vystavbe, iba mestsky vodovod - pouzivali sme, kolko bolo treba, murovana cast domu je 2-podlazna 7,5 x 8,5 m, k tomu 1-podlazna garaz 6 x 6,5 m - po ukonceni celeho domu (od hrubej stavby az po potery, omietky, malovanie) prisla neocakavana faktura od vodarni - 18 € za rok :-) Oplati sa studna?
Odpovedať
@peterte tak v tomto pripade sa neoplati max na polievanie v zahrade ale to tiez musi byt studna do 500eury :) cerpadlo tiez nieco stoji aj elektrinu na cerpadlo. Takze navratnost je x rokov
Odpovedať
@peterte no ty by si asi trosku vahala, ci spravit synovi cez zimu klzisko, ale ja to so studnou spravim bez zavahania ;-) Pokial to je jediny zdroj vody, tak nie je o com rozmyslat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?