Vytlacenie poklopu vodomernej sachty

Po nedavnom privalovom dazdi som rano na novostavbe zbadal vytlaceny poklop na vodomernej sachte a dost vela vody orientovanej v okoli sachty. Sachta je plastova. Mam dojem ze poklop vytlacila voda zospodu, tj nejako sa dostala do tej sachty a nemyslim si ze do.nej zatiekol dazd zvrchu. Je to normalne? V com moze byt problem? Je mozne ze do sachty zateka cez tu dieru ktorou bolo do sachty natiahnute hlavne vedenie vody?
Odpovedať
@arkadius111 ten prechod, ktorym je dotiahnuta do sachty hadica by mal byt vodotesny.
Odpovedať
Tiez si myslim, pride mi to ako jediny logicky dovod kedze den na to bola voda uz len na dne sachty, takze niekde musela odtiect. A ta netesnost by mohla vysvetlit aj to nasledne odtecenie vody. Zhora natiect voda nemohla nakolko by tam musela ostat v sachte niekolko dni.
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 no je tu este aj ina alternativa :) ak sa voda valila ponad sachtu, kludne mohlo ten poklop otvorit.
Odpovedať
Ako ponad? Vsak poklop sachty je zarovno s terenom.
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 Je nepravdepodobne, ze sa zvysila hladina spodnej vody tak, ze natiekla plna sachta a zase znizila a odtiekla. Mozno bol len niekto zvedavy a otvoril ho ? :)
Odpovedať
Ja si myslim ze to zatieklo okolo nedobre zaizolovaneho otvoru v sachte cez ktory bolo tahane vedenie vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 tam je prechodka, aj keby nebola dotiahnuta, trvalo by hodiny kym by natiekla plna sachta a to by musela byt hladina spodnej vody az po vrch, to je nepravdepodobne...
Odpovedať
Ale ved ja si nemyslim ze je to spodna voda. Narazam na to, ze pri silnom dazdi ako stekala voda aj od plota a pod. to mohlo stiect az po uroven kde je natiahnuta vodna rura do sachty a ak to nebolo dobre zaizolovane tak tam natiekla. Ako inak si mam vysvetlit ze hned den po lejaku ked bol vytlaceny poklop tak voda v sachte bola pod urovnou rury a drzi sa jej tam dodnes trochu, asi 10 cm. Ako by mohla povrchova voda stiect do sachty a vytlacit poklop?
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 aj v tom pripade by trvalo hodiny kym by to tam natieklo. Aby vytlacilo poklop by musela voda este dlhsie stat nad poklopom, kedze hladina vnutri nebude nikdy vyssie ako von. Alebo by to muselo byt utesnene aby ho vystrelilo. To vsetko je nepravdepodobne. Nemohol to niekto jednoducho otvorit s natieklo to tam zhora?
Odpovedať
Ale ak aj natieklo zhora, kde sa potom podela ta voda? Vsak tam muselo byt 200 litrov. Oparir sa to nemohlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Staré dobré vodomerné šachty... :-) Ja mám vodomernú šachtu 110 cm hlbokú, betónové sú len obvodové steny a na spodku je kamenná drť. Žiadna vodotesnosť, ako písal niekto hore. Na vrchu železný poklop 90x90cm a nikdy som nemal v šachte toľko vody, aby pretekala vrchom.. Dokonca ani vtedy, keď mi praskol vo vodomernej šachte. :-)
Odpovedať
@arkadius111 kto je vyrobcom tej sachty? Ja mam plastovu zo Zamaroviec a ta ma dno otvorene, viem ze na jar sa na dne objavuje voda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jamk1 no mat to ja tak tak je tam stale po kolena vody, takze dobre nove vodomerne sachty :)
Odpovedať
A musia byť plastové vodomerné šachty hermeticky izolované proti vniku vody? Či tam len tu rúru natiahnu cez otvor a hotovo...
Odpovedať
Profilova fotka
@arkadius111 ani nemôžu byť, pri väčšine odpočtov by nevideli na vodomer.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?