Vykurovanie

Dobrý deň,chcel by som som sa opýtať,či by mi niekto vedel poradiť aká by bola najlepšia možnosť vykurovania v bungalove z rozlohou cca100m štvorcových bez podkrovia? Hlavne aby to nebolo v budúcnosti moc nakladove.Ja rozmýšľam nad elektrickým vykurovaním,ale väčšina ľudí má od toho odhovara,vedeli by ste mi niekto poradiť?
Odpovedať
@plasto10 dal si pramalo informacii, aby ti niekto mohol rozumne poradit...
Odpovedať
@plasto10 tak zatiaľ je najlacnejšie drevo, a potom plyn ale do budúcnosti sa to určite zmení. Vždy platilo, že najlacnejšia energia je tá, ktorú netreba vôbec vyrobiť, a v tom duchu by som si navrhoval dom. V budúcnosti ťa bude trápiť viac chladenie ako kúrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@plasto10 presne ako píše @slavoslav Poriadne zatepli! A ak sa dostaneš na úroveň tepelných strát niekde na hodnotu 30-40kWh/m2/rok (domy, stavané pred rokom 1989 mali hodnotu 150 a viac - a ešte ich je aspoň polovica nezateplených!), je jedno, čím kúriš, lebo potom už kúri aj televízor, počítač, sporák... žiarovka. Dokonca aj človek vyžaruje teplo... ;-) Vymysli, ako riešiť strešné presahy a orientáciu domu na svetové strany, aby si mal v zime čo najviac tepelných ziskov cez okná a v lete naopak efektívny tieň... - aby si nemusel chladiť. Lebo chladenie je minimálne 2 x drahšie, ako kúrenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?