Vyjadrenie k bodu pripojenie SSD do 180 dní

Zdravim Vas, potreboval by som sa poradit, ci nahodou nema podobnu skusenost pri vybavovanie el. pripojky. Planujeme vystavbu 2 RD (parcely vyznacene na katastralnej mape). Podali sme si ziadost o nove pripojenie na SSD (vid. vyjadrenie). Pripojky samozrejme planujeme financovat za vlastne. - v bode 1. je napojeny posledny RD podzemnym vedenim k nasim pozemkom je to 50 m - v dobe 2. je vzdusne vedenie k dedinskemu vleku (nové el. stlpy) k nasim pozemkom je to cca 250m - v bode 3. je vzdusne vedenie popri hlavnej ceste k nasim pozemkom je to cca 200m Je nejaka moznost ako by som mohol z ich strany urychlit vyjadrovanie k bodu pripojenia ? V danej lokalite su novostavby ktore boli kolaudovane pred 2 rokmi takze si myslim ze aky taky prehlad o ich distribucnych sietach v danej lokalite mali mat. Pozemky su zahrute v uzemnom plane obce pre vystvabu RD.
Odpovedať
Profilova fotka
@matejmga doba na vyjadrenie nie je na to, aby 179 dní nad tým niekto sedel a kontroloval to - následne ti to v 180ty deň pošle ANO/NIE. Proces neurýchliš, majú svoje termíny ktoré môžu využiť nakoľko sa nevyjadrujú len k tvojej žiadosti ale mnohým iným, náročnejším a zložitejším... treba byť trpezlivý, za čas ktorý čakáš na vyjadrenie, skús robiť niečo iné - ak je čo. 🙂 Príde to onedlho ... vtedy keď to nebudeš čakať. 🙂
Odpovedať
@dominik_galaba Je to presne tak ako pisete, 179 dni cakaju na to aby potom napisali ze to neide a neda sa to, ze je potrebne rozsirovat siet. Je to jeden velky monopol, kt. si robi co chce a energeticky zakon je pisany v prospech takychto spolocnosti, aby firma kt. ma rocny obrat vyse 520 mil. eur a zisky vyse 112 mil. eur nevedela kde ma svoje zariadenia a ake su v danej lokalite kapacity a dokonca ze na zistovanie danych skutocnosti potrebuje 180 dni je na zaplakanie. V danej lokalite sa rozsirovala distribucna siet pred 2 rokmi, z akeho dovodu vyzaduju projektove dokumentacie k pripojkam k roznym energet. zariadeniam ked sa im to leni vyhrabat zo svojich databaz ? Ak by chceli pomoc zakaznikovi tak ho nenechaju cakat skoro 3 roky kym sa mu podari priviest elektrinu k pozemku. A momentalne bez ich vyjadrenie k stavebnemu povoleniu sa nemozem nikam pohnut tzn.
Odpovedať
@dominik_galaba ako je napisane nadomnou nase urady oracuju presne tak ... mas na vyjadrenie 30 dni, tak tetusky si davaju kavicky, velakrat pohodka a caka sa a na posledny den bum, vyjadrenie je na svete. Pokial tam nemas znamosti, alebo ich furt neotravujes, tak je to tak. Proti tetuskam nic nemam, ale system je proste takto nastaveny.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale ved ja o tom viem pani, tiez sa ma to v mnohych ohladoch bytostne tyka ale nespravime s tym nic
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Zdravím. Tak ako ste dopadli? Odsúhlasili vám to? Lebo mne prišlo to isté vyjadrenie do 180 dní aj keď v okolí sú už domy. Ďakujem za vopred za odpoveď.
Odpovedať
@brtino je to na "dlhé lakte" ako sa vraví, po 140 dňoch mi prišlo ďalšie vyjadrenie. Podarilo sa mi zistiť, že v danej lokalite je nekvalita a že sa na tom pracuje, poslal som ešte jednu žiadosť (v papierovej forme) o zriadenie dočasného pripojenia pre potreby stavebného povolenia a výstavby RD, takže čakám na 😄 ďalšie vyjadrenie.
Odpovedať
@matejmga zhodou okolnosti my sme dostali vo februari totozne vyjadrenie od SSD k nasej ziadosti o pripojenie. To ich finalne stanovisko ma desi, lebo ak dopadneme rovnako, posuva to realizaciu domu do dalekej buducnosti. Mate skusenost s tym docasnym pripojenim, ze je to realna alternativa ako stavat a byvat skor?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Mam take doma uz 2 a ocakavam 3 bo nejake vyjadrenie k pripojeniu potrebujem k stavebnemu povoleniu. Otazka znie: Dostanete na zaklade takehoto vyjadrenia k pripojeniu stavebne povolenie? Registrujem tu jednu debatu kde uz pisali ze od 2021 uz nechce stavebny urad na zaklade takehoto vyjadrenia v style "az raz uzname za vhodne, urobime na sieti co treba aby ste sa mohli potom pripojit" vydat stavebne povolenie.
Odpovedať
Pozravujem po dlhsej dobe, konecne cca po 10 mes. mame na pozemku elektrinu. Podarilo sa mi vybavit docasnu pripojku pre stavebne povolenie pocas trvania inveticnej akcie SSD. Musel som si to vybudovat na vlastne naklady, mame zmluvu na dobu urcitu (tzn. do terminu predpokladaneho ukoncenia investicnej akcie a dobudovania distribucnej siete) nasledne sa ziada a nove pripojenie. Bol to boj ale nakoniec sa to podarilo.
Odpovedať
@mucha999 pokial nebude vo vyjadreni uvedena veta viď obr., tak to asi nebude akceptovane stavebnym uradom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@matejmga zdravim, mame rovnaky problem, poradite mi, ako zaziadat o tu docasnu pripojku?
Odpovedať
My máme tiež tento problém. Poprosím bližšie info ako ste to riešili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mariminka my sme to riesili. Ziadna moznost ako docasna pripojka iz nie je mozna, takze sme spravili projekt na fotovoltiku, poziadali o ine vyjadrenie ssd, bez pripojenia do siete a tak nam schvalili stavebne. No a uz len dufat,ze to do tych dvoch rokov to dobuduju a nas pripoja
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?