Vrtana studna - zanesena voda

Profilova fotka
Zdravim, chcem sa opytat, ci mate niekto skusenost a viete co s tym, ked nam navrtali 17m studnu a je v nej spinava voda. Spinava znamena, ze nam tecie v podstate akoby cementova voda, ked to dame natiect do suda a nechame, tak 2/3 suda je nieco ako sivy il. Tahame studnu uz 2mesiace (nepravidelne), ale stale sa na spodku vytvori ten il. Nemame odvahu vykopat (vyvrtat) dalsiu studnu, ze to bude rovnake, ale sused asi 30m od nas ma vodu cistucku. Co by pomohlo? Dakujem za kazdu radu. Foto po vyliati vody zo suda ostalo toto.
Odpovedať
Mam takmer rovnaky stav i ked nie je toho ilu az tak vela. 12m vrtana studna, vyvrtana pred 2 rokmi, v zaciatkoch pomerne intenzivne cerpana. Mam pocit ze predtym bola cistejsia, prejavilo sa to az teraz pred 3-4 mesiacmi. Tiez neviem co s tym... niekto hovori ze tam treba nasypat jemny strk aby sa vytvoril akysi filter, ale nemyslim ze to nieco zmeni okrem toho ze znizim uz tak dost plytku studnu.
Odpovedať
Profilova fotka
bohužiaľ, toto nie je otázka na laické fórum. Bez znalosti geológie v danej lokalite nedostanete účinnú odpoveď. Podmienok je tam viac, čerpacia skúška, výkon súčasného čerpadla.
Odpovedať
@nunusimi @rillwen Podla mna (laika) prilis vysoky vykon cerpadla a poskodenie stoky/vrtu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?