Vŕtaná studňa, poklop - nemrzne v zime?

Mam 13m vrtanu studnu. V okoli umiestnenej plastovej rury je sachta, 70cmx70cm, hlbka 40cm. Bude tam crpadlo a odtial pojde do domu. Je to dostatocna hlbka? nebude v zime mrznut voda v trubkach? alebo je dolezite este prehlbit otvor do 1m? dakujem.
Odpovedať
Ide o vodu a teda ma byt v nezamrzajucej hlbke... Ta je niekde okolo 80-120 cm na slovensku (podla lokality a druhu pody). Ja osobne by som ju dal o 20 cm nizsie ako je nezamrzajuca hlbka pre tvoju lokalitu... Tych par minut kopania navyse hadam nieje problem...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, je to málo... vyrábíme studnařské šachty a standardně se vyrábí s výškou 1200 a 1500 mm. Za prvé kvůli nezámrzné hloubce, za druhé aby se v té šachtě dalo pohodlně fungovat ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Tak nakoniec sa to vybetonuje, s rozmermi 120x120cm a vyska 150cm. Ešte musím premyslieť poklop. Ci dat urobit alebo kupit...avsak vyska terenu este nie je znama tak sa mi to tazko urcuje...ale odporuca sa otvor asi 70x70cm? alebo staci 60x60? nevie niekto poslat inspiracie na svojpomocne robene sachty?
Odpovedať
@radoslavc to je slusna velkost, ozaj ch es betoniovat, nedas plastovu? Otvor podla toho aky si tucny ako ti bude pohodlnejsie o ine nejde
Odpovedať
@sysell bude tam chodit auto, cize plastovka je risk. Vzhladom aj na to, ze to je uzky pozemok....nie je na vyber...
Odpovedať
ja by som isiel do ponorky. Je to drahsia investicia ale co sa tyka komfortu je to na nezaplatenie :-)
Odpovedať
ano bude tam ponorka...aj s tlakovou nadobou...vetvami pre dom, zavlazovanie a taktiez s frekvencnym menicom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?