Vodovodná šachta mojej svokry na našom pozemku pripojenie sa k nej

Poprosila by som o radu, dostali sme pozemok od svokry,ale je tam aj jej vodovodná šachta, čiže už na našom pozemku.Dovolí nám sa pripojiť sa z jej šachty,ale neviem ako to spraviť.Tlačivo -dohoda o pripojení na vodovodnú prípojku - akosi nám nesedí nakoľko , vlastník vodovodnej šachty je aj vlastník pozemku a u nás je to domotané(momentálne sme vlastníci pozemku na ktorom je jej vodovodná šachta a my potrebujeme od nej súhlas ) no dúfam, že som to dobre vysvetlila. Ďakujem za každú radu
Odpovedať
@drahus2 Vodovodná šachta = zároveň vodomerná? Je v nej vodomer pre svokru? Vy sa z nej chcete napojiť s tým, že tam bude vodomer, alebo iba uzáver a vodomernú šachtu budete mať inú? Je prívodné potrubie dostatočne dimenzované na dve prípojky? Je kovové alebo plastové a v akej dĺžke od hlavného potrubia na ceste?
Odpovedať
@dedo758 áno je to šachta s vodomerom a asi sa napojíme aj my z nej, aspoň tak nám to poradili v BVS cez T rozvod
Odpovedať
Tak to sa budeš musieť dohodnúť so svokrou, čia bude šachta, ale keď šachta patrí k pozemku, tak "podnájomník" tam bude nakoniec asi ona... Na BVS nevedeli poradiť?
Odpovedať
ja mam s bratom jednu sachtu a dva vodomery. jeden jeho, jeden nas. a vsetko je na jeho pozemku. A vsetko je na mojom mene, kedze on to este nevyuziva. Napisali sme si jednoduche povolenie, ktore podpisal a je to.
Odpovedať
Profilova fotka
Nechápem, v čom je problém? To sa neviete vrámci rodiny dohodnúť? Ja mám na dedine spolu so susedom jednu spoločnú vodovodnú šachtu, v ktorej sú vodomery pre obidva domy - pre môj a aj pre susedov a obidvaja tam máme samozrejme aj hlavné uzávery. Vodomerná šachta je hneď za bránou a je prístupní obidvom bez omedzenia. Takto fungujeme už vyše 10 rokov. :-)
Odpovedať
No spravíme asi aj my iba zmluvu medzi sebou aby sa šachta používala na vodomerom aj pre nás, bude to asi najjednoduchšie riešenie.Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?