Vodovod cez potok

Zdravim , ako prejst vodovodm cez potok? kolko musi byt pod potokom?jel epsie prekopat alebo pomocou krtka? dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
pod potokom vodovod nezamrzne, väčšie riziko je, že sa mení koryto a dôjde k poškodeniu. Ak je to len prípoijka (Ms25-32) stač íkrtko, ale dá sa to aj pri väčšom priemere. Ak nepotrebujete súhlas správcu toku, je jednoduchšie vykopať ryhu , položiť trubku a zasypať, trubku treba dať do chráničky aby sa neporušila pri zasýpaní, potom už nie je problém robiť ďalej. Pri kovovej chráničke by som išiel do 50cm pod dno. Záleží aj, či je potok regulovaný, tam sa dno nebude meniť, ak nie je, mohli by meniť hľbku koryta a preto treba väčšiu hľbku. Opakujem, že treba súhlas správcu toku.
Odpovedať
@jan45 Dakujem za odpoved. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 no tie vybavovacky Ti nezavidim :). Mam skusensti so "spravcom toku" ked som riesil COV. Nakoniec mi s povolenim zatrhli robit cokolvek do 5 m od brehovej ciary, nesmiem teda robit nic na svojom pozemku :)
Odpovedať
@majkoj jj masp ravdu to uz viem bo sachtu som mal mat od vodarni do 10m ale od potoka povodie mi nedovolilo blizsie ako 5m takze by som musel inak.uz so mto vyriesil inak,teda riesim inak,bo uz tretikrat aj od vodarni chem vyjdrenienie som uz zrusil komplet vsetko a uz sa napajam na kanlizaciu ktora dufam nebude do kopca bo pretlacat urcite nechem a maju tam robit novy vodovod do mesiaca takze ak mi to schvalia tak nebudem uz riesit potok ;-) , akurat cakam na telefon od tety z vodarni ktora si mala overit ci naozaj sa bude robit vodvod bo ani nevedela otom a kym som jej dneska nepovedal nech si to rpeveri , bo mesto mi povedalo ze je schvaleny a do mesiaca sa zacne robit ze maju uz aj projekt schvaleny... tak cakaaammmm ... este stale cakaammmm.... hadam sa dockam x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?