Vodaren neda sa dohustit nadrz

Na domacej vodarni zacalo casto spinat cerpadlo, vypustil som vodu a nechal kohutik v umyvadle otvovreny . Aj ked voda z kohutika uz netecie,tak manometer pri tlakovom spinaci ukazuje,ze tlak neklesol, ale na autoventilku tlak 0, ked som sa pokusil dofukat kompresorom,tak odtrhlo nieco na dohustovacej pistoli.....voda z autoventilku netecie.Co je za problem a ako ho vyriesit?
Odpovedať
@dudyno Sa mi páči, že "odtrhlo niečo na dohusťovacej pištoli...". (asi si kúpim vešteckú guľu). Možnosti sú: 1. "Niečo" sa pokazilo na dohusťovacej pištoli. 2. Pokazený manometer. 3. Prasknutá membrána (málo pravdepodobné) 4. upchatý/pokazený vzduchový ventil 5. Pokazený tlakový spínač 6. Ak tam je nejaký spätný ventil, tak je pokazený (vodárne ale nezvyknú mať spätný ventil). Treba rozobrať, skontrolovať membránu a ventil. Odmontovať manometer, ak je pokazený, kúpiť iný. Tlakový spínač je v poriadku? Ak nie, kúpiť nový. V najhoršom prípade kúpiť celú novú vodáreň.
Odpovedať
tlakovy spinac aj manometer pri nom menene pred rokom. odtrhlo sa nieco ako cierny srob (na obrazku cierne na rukovati pod manomentrom) https://i.cdn.nrholding.net/40259142/... spatny ventil tam nie je myslel som na prasknuty vak (ale to som uz videl a z ventilu tiekla voda) teraz si skor myslim ten vzduchovy ventil,ze je vadny,ale nechapem preco manometer na tlakovom spinaci ukazuje,ze je tam tlak. vychadzala mi vymena celej vodarne,len som sa skusil spytat,ci to nie je nejaka blbost...
Odpovedať
@dudyno Možno to bude nejaká maličkosť, ale treba prísť na to, že aká. Skús vybrať ten vzduchový ventil. A daj dole manometer. Ten čierny čudlík na pištoli by na to nemal mať žiadny vplyv. Ten slúži na to, že keď dofukuješ pneumatiku, tak keď ju prehustíš, tak tým môžeš vypustiť tlak z kolesa, nemusíš dať dole hadičku a ručne vypustiť z ventilu. A motor ide normálne? Ťahá vodu?
Odpovedať
blba otazka, da sa ten ventil vymenit bez toho zeby som vyberal vak,nikde neviem najst navod, vsade len vymena vaku. vodaren ebara exa 60H ak by predsa len bol prasknuty vak,tak pri povoleni zacne tiect voda? cerpadlo ide normalne mam vodu,len neviem dokedy to bez nadoby vydrzi,lebo ma uz svoje roky.
Odpovedať
@dudyno V návode som našiel toto: - nádrž dofúkať bežným spôsobom ako pneumatiku na aute - Časté zapínanie čerpadla (keď je malá nádrž, alebo nie je predfúkaná na určenú hodnotu) spôsobuje viac ako dvojnásobne vyšší odber prúdu a predčasné opotrebenie, až zničenie čerpadla a tlakového spínača. Ak tam máš klasický autoventil, tak ten netreba celý odmontovať. Tam sa vyberá iba ten stred, tu máš návod: https://www.youtube.com/watch?v=xTML8...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?