Voda a kanalizácia - prechod cez základovú dosku

Kanalizacia a vodovodna pripojka musia byt v zemi ulozene v lozkach (piesok...). Ked ale idu zo zeme kolmo hore a prechadzaju cez zakladovu dosku... mozu sa priamo zaliat pri betonovani alebo ich treba tiez niecim oddelit od betonu, urobit take "lozko" ale na stojato. Dakujem.
Odpovedať
@nororo pravdepodobne vacsia diera a vypenit pur ( ten beton pracuje a asi by to nerobilo dobrotu , neviem ) , ale mozno su lepsie sposoby . (tiez idem toto riesit )
Odpovedať
Profilova fotka
Takto cez chráničku...
Odpovedať
Super, raz vidiet ako 100x pocut. Pouzil si vacsie trubky, umiestnil prestupy a okolo je PUR pena ? Nizko- , vysoko-roztazna alebo je to jedno aka? Bol som sa divat u suseda-stavebnika a ma to priamo zaliate v betone bez nejakych chraniciek..., hned sa mi to nepozdavalo.
Odpovedať
@lapajko okolo kanalizacie mas PUR penu a okolo vody piesok (ak dobre vidim) ? na co je ta cierna (modra) folia na zakladovej doske? a este jedna otazka, ako vysoko by mala byt cca vyvedena kanalizacna rura nad zakladovou dokou? dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ten piesok je len na povrchu peny z podsypu pod fóliou, stále používam pištoľovú purpenu, ktorú striekam v postupných húseniciach a je obyčajná, izolácia je LDPE Penefol hr. 1 mm a hrdlá kanalizácie máme vyvedené 1 cm nad povrch platne.
Odpovedať
@lapajko kvoli comu sa dava piesok pod hydroizolaciu?
Odpovedať
Profilova fotka
@nororo je to ako vyrovnávací podsyp, na ktorý ide geotextília a fólia.
Odpovedať
@lapajko prosim ta, akym sposobom si lepil tu izolaciu LDPE Penefol hr. 1mm medzi sebou. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ako laik sa do toho nepúšťaj, potrebuješ profi teplovzdušnú pištoľ s digi teplomerom a nastavovaním teploty aj rýchlosti ventilátora, potom plochú trysku a teplote odolný valček, robí sa 4 cm plochý zvar.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@lapajko na tvojom obrazku.... ako sa ti podarilo spravit hydroizolaciu okolo chraniciek? to su kusky folie alebo nejaka origos "tvarovka" ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Dom osadený do mierneho svahu. Rozmýšľam ako najjednoduchšie dostať hlavný prívod vody DN32 do tech.miestnosti. Ktorý variant je lepší a prečo ? Pri obidvoch bude hadica v nezamŕzajúcej hĺbke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
V miestach, kde sa odtok kanalizácie osádza do steny zasahuje do izolácie pod obvodové múry a čo som pozeral, tak by mal byť zaizolovaný okolo hrdla. U mňa to tak však nespravili, je to problém a ak áno, aký? Dá sa to samozrejme dorobiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@erik8989 zaliat asfaltom alebo asf.naterom.
Odpovedať
@profistavbari to je najmenej, asfaltový náter mám, ošetroval som tým zemniace spoje. Vďaka
Odpovedať
@erik8989 dobry sposob je pas izolacie a nahriat horakom,naberat na spachtlu a liat. Nahriatou spachtlou rozotierat a zahladit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?