Vibračne čerpadlo - čistenie studne

Zdravím, prosim o radu aké vibračné čerpadlo vybrať na vyčistenie vrtanej studne ? Vybrať čerpadlo s vrchným alebo spodným nasávaním ? Poprípade nejaké odporúčanie konkrétneho čerpadla na čistenie studne ? Dik
Odpovedať
Vibračné nepoužívať, môžete si ním spôsobiť nemalé problémy. Treba studňu čistiť? Neurobila to firma čo vŕtala napr kompresorom? Ťažko odporučiť čerpadlo, keď nevieme nič o studni. Aká je hlboká, priemer?
Odpovedať
@nicearty ake problemy moze sposobit ? Hlbka 10m, priemer rury 20cm.
Odpovedať
Profilova fotka
min. rok nam spadol obrovky kus kamena s pieskom v studni co zapricnilo komplet zanesienie pieskom... treba volat firmu na precistenie, nam vytiahol odtial cerpalom podobnym ako maju poziarnici :D ziadne vibracne... klasicke, vytiahol 10tky kil piesku a este par dni trvalo kym sa to unormalnilo...
Odpovedať
@4wowa4 na cistenie studne treba naozaj vykonne cerpadlo, zavolajte niekoho, kto na to ma techniku... a do vrtanej studne vibracne cerpadlo urcite nepatri.
Odpovedať
@4wowa4 citujem z dostupných materiálov na internete: SPRÁVNE ČERPANIE (EXPLOATÁCIA) VODY Z VRTU Na stĺpci vody, ktorý zostáva pri čerpaní vo vrte, závisí rýchlosť prúdenia podzemnej vody cez filtračnú časť do vrtu a tím aj jeho životnosť. Pri čerpaní podzemnej vody klesne vo vrte hladina a vzniknutý podtlak spôsobuje zvýšenie rýchlosti prúdenia podzemnej vody smerom k do vrtu v okolí vrtu. Najväčšiu výdatnosť má vrt pri znížení hladiny o 1/3 až 1/2 vodného stĺpca. Ďalším znižovaním hladiny sa rýchlosť prúdenia podzemnej vody do vrtu nezvyšuje a medzi hladinou vody vo vrte a v okolitej hornine vzniká mnohometrový rozdiel – hladinový skok. Striedanie vody a sucha výrazne vplýva na okolité horniny a urýchľuje ich zvetrávanie, taktiež môže dochádzať k upchávaniu prítokových ciest podzemnej vody k vrtu, preto sa nedoporučuje pri čerpaní vody z vrtu znižovať hladinu vody vo vrte o viac ako 1/2 vodného stĺpca v kľudovom stave. Podkladom pre optimálny návrh čerpania je vykonanie hydrodynamickej skúšky a vyhotovenie technickej záverečnej správy o realizácii vrtu. OPTIMÁLNE DIMENZOVANÁ ČERPACIA TECHNOLÓGIA Správny návrh čerpacej technológie vhodnej pre daný vrt je taktiež jedným zo zásadných kritérií pre správnu funkčnosť a dlhodobú životnosť vrtu. Nesprávne navrhnutá čerpacia technológia nielen predražuje exploatáciu podzemnej vody z vrtu, ale môže nesprávnym prehnaným čerpaním strhávať horninové častice do vrtu, čím nielen zanáša vrt ale časom spôsobí aj deštrukciu sacieho filtra a motora ponorného čerpadla. Podkladom pre optimálny návrh čerpacej techniky je vykonanie hydrodynamickej skúšky a vyhotovenie technickej záverečnej správy s doporučeným návrhom exploatácie podzemnej vody. Optimálnu čerpaciu technológiu navrhuje certifikovaný dodávateľ alebo technické oddelenie spoločnosti. V prípade, že sa plánuje napojiť vodný zdroj na rozvody vody v domácnosti, rozvody vody je potrebné realizovať tak, aby sa zamedzilo možnosti styku vody z vodovodu a vody zo studne, prípadnému spätnému vtekaniu studničnej vody do systému vodovodu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?