Vecné bremeno el . prípojka nadzemná

Dobrý deň, ideme stavať dom a po dlhých patáliách sa nám podarilo dotiahnuť elektriku na vlastný pozemok osadením stĺpu na vlastnom pozemku a el. káblom ponad susedný pozemok na hlavný stĺp. So susedom sme spísali zmluvu o zriadení el. prípojky. Stavebný úrad ale od nás vyžaduje vecné bremeno na kábel ťahaný vzduchom stretol sa s tým niekto? Alebo ako to spraviť aby bol stavebný úrad spokojný a nemuseli sme robiť vecné bremeno? ďakujem
Odpovedať
@fito68 samozrejme,ze musi byt zriadene vecne bremeno a vyznacene v geometrickom plane a nasledne zapisane do katastra,tomu sa nevyhnete.
Odpovedať
@fito68 Divne, ja mam stlp energetikov na svojom pozemku, sused je z neho potiahnuty vzduchom, ja zemou a sused u mna nema ziadne vecne bremeno. Vela krat sa stava, ze kabel ide nad pozemkom niekoho ineho. Dalsi dom, novostavba kusok od nas, tiez potiahli elektrinu cez obecnu cestu vzduchom na svoj stlp a tiez nepotrebovali vybavovat ziadne vecne bremeno. @hoblinka13 Si si fakt ista? Lebo ja mam opacnu skusenost.
Odpovedať
mňa zaujíma ako vytvorí geometrický plán na niečo čo je vo vzduchu logicky to človeku nejde do hlavy ;-)
Odpovedať
@fito68 myslis,ze tie stlpy nie su zamerane? Nechce sa mi hladat usmernenia,ale normalne geodet zameria stlpy,spoji liniami a premietne do mapy. Vzdusne vedenia sa takisto meraju ako podzemne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@fito68 zdravim, ako ste to nakoniec vyriesili?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?