Vecne bremeno

Profilova fotka
zdravim vas. chcem sa spytat na nejastnost. kupili sme pozemok ktory bol bez vecneho bremena, teda aj je, a teraz pri vybavovani SP sa ohlasil sused ze cez nas pozemok mu ide vodovodna pripojka. chce teda odomna aby sa zalozilo vecne bremeno. pytam sa co s tym? ma na to pravo? co to bude pre mna znamenat? mozem nieco take odmietnut?
Odpovedať
to sa asi odmietnut nedá pokiaľ uloženie potrubia nebráni pri výstavbe domu . a uživani pozemku. riešil by som však zmluvne kto zaplati škody na tvojom majetku v pripade opravy potrubia
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak aby sme sa chapali, ja som kupil pozemok ktory bol cisty bez bremena, a teraz som zistil ze tam je vodovodna pripojka, pytam sa moze odomna dodatocne ziadat majitel vedlajsieho domu aby som mu zapisal vecne bremeno?
Odpovedať
to asi treba riešiť ---úradný bordel a j to či je to nie stare potrubie lebo sused asi nevie co kde má
Odpovedať
Profilova fotka
nie to potrubie je unkcne on tvrdi ze mal ustnu dhodu z vlastníkom pozemku ktory som kupil kedze bli bratranci, asi sa nedokazali dat dokopy aby to zapisali na LV, neviem. no teraz to chce po mne, ide o to ze moj pozemok ma prijazdovu cesttu cca 100m a na zaciatku tej prijazdovej cesty nam ju pretina jeho pripojka na vodu, neviem preco to tak urobili ale je to tak. len sa mi zda trosku blbe aby som mu ja teraz zapisoval vecne bremeno.
Odpovedať
Nie si povinný dať zapísať vecné bremeno. Ak to doteraz nebolo, nemusíš to strpieť. To, že s predchádzajúcim vlastníkom mal takú dohodu teba nemusí zaujímať. Nenechaj sa ním oklamať. Aj keby mal nejakú písomnú dohodu s predchádzajúcim vlastníkom, bola to ich dohoda. Ty to nemáš v LV, preto s potrubím na svojom pozemku nemusíš súhlasiť. Otázne je, či má inú možnosť viesť to potrubie. Ak áno, kľudne ho môžeš vyzvať, aby si to preložil. Jednoducho mu zakážeš využívať tvoj pozemok. Ak inú možnosť nemá, tak mu to tam nechaj, ale nič do katastra nezapisuj. Ak to on tak veľmi chce, nech podá návrh na súd. Ak tak súd rozhodne, potom by si musel ten zápis urobiť. Inak nie.
Odpovedať
Ak danú možnosť využíval aspoň 10 rokov, právo zodpovedajúce vecnému bremenu vydržal.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy @draik Podla vsetkeho je to dlhsie ako 10rokov a ak su siete na mojej situacke zakreslene dobre tak mu ide ta statna voda popred jeho pozemok. Mozem sa ohradit tym ze predavajuci vyhlasil v kupnej zmluve ze nema z nikym uzavretu ziadnu dohodu a ze na pozemku neviaznu ziadne tarchy a bremena? Lebo to som sa vyslovene pytal predavajuceho ci su pozemky ciste bez tarchy. Povedal ze ano.
Odpovedať
@stanleykoooo Samozrejme , ze sa mozes ohradit.Alebo mozes od predavajuceho ziadat odstupit od zmluvy,alebo ziadat fin.nahradu za sposobenu skodu a zatajenie skutocnosti. Kedze pises, ze susedovi idu trubky popred pozemok, naliehaj na to,aby si pripojku na svoje naklady prerobil. Tebe tie jeho trubky znehodnocuju pozemok. Kedze je to tvoj sukr.pozemok, ziadne tarchy na LV nemas,nemoze od teba ziadat zapisovat jeho vecne bremeno. Jediny, kto by ti to mohol prikazat je sud,aj to by ho musel sused najskor vyhrat,co je ale otazne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ten obecny vodovod ide pred jeho pozemkom, no to miesto kadial ide ta jeho pripojka cez moj pozemok, tak tam bola studna ktoru aj oni viuzivali a boli na nu napojeny, studnu som ja zrusil lebo ja mam tadial iba pristup na pozemok (prijazd 100x3m ) a ten prijazd mi krizuje jeho pripojka, mam to aj v albume nafotene tu studnu. Proste ja budem trvat na tom aby ziadna tarcha nebola, pripojku nech viuziva do prvej porucha a potom nech si ju prerobi. Alebo nech sa spoji z predavajucim co som kupil pozemok( su to bratranci) a nechmu zaplati on novu pripojku. @majki555
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?