Uzemnenie rozvodov vody

Profilova fotka
V projekte máme bleskozvod, preto aj všetky kovové časti musia mať uzemnenie. Robíme vysprávky rozvodov vody a nevieme či to uzemnenie máme už teraz pripevniť na rozvod a zabudovať do steny alebo nechať trčať vonku. Ďakujem.
Odpovedať
@xenna: máte tie rozvody kovové? lebo pokiaľ plastové, alebo hliníkoplastové tak stačí uzemniť zásobník. Ale pokiaľ to chceš silou mocou zemniť, tak určite teraz, pred vysprávkami a tak, aby uzemnenie nijako neprekážalo obkladačom. A tento krúžok na fotke pri odporúčanom "uzemnení" má taký veľký prechodový odpor, že až... :-) Aj my máme nový barák, s bleskozvodom; aj plastové rúrky a žiaden vývod nie je uzemnený. Logicky - no načo? Ako sa môže potenciál, resp. fáza dostať na kovovú časť napr. vodovodnej batérie? Len veeeľmi ťažko, preto mi to príde od projektantov trochu dosť prehnané, uzemňovať pomaly aj skrutky a klince, ktoré držia tie rúrky v stenách... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Rozvody máme z plast-hliníka. Čiže stačí odmontovať plastový uzáver, nasadiť krúžok a namontovať uzáver? Rozširovák na batériu potom pôjde na krúžok?
Odpovedať
uzemňovací prípravok je na fotke tuším ZS4, dáva sa na uzemnenie vody aj ked je plastové potrubie - slúžy na vyrovannie potenciálov ( voda - vaňa- kanalizácia ) , najlepsie upevniť pod vodovodnú batériu ked sa da :) Robo
Odpovedať
... keď sa dá... A keď sa nedá, tiež nevadí... ;-) Ak pôjdu do steny ešte predĺženia pod batériove "etážky", čo podľa foto ešte pôjdu, tak tú svorku daj medzi vývod a predĺženie a doň tú plastovú zátku. Je to istejšie, čo sa prechodového odporu týka. A nech ti vodár poriadne upevní (zasádruje) vývody, lebo v poslednej dobe som zakladal asi 4 batérie a 2 z nich sa kývali... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?