Uloženie vysokého napätia do zeme - možnosti

Profilova fotka
Zdravím, vedel by mi niekto poradiť vo veci uloženia vysokého napätia do zeme? Preložka nieje možná, keďže naokolo sa nachádzajú stavebné pozemky. Vysoké napätie je ťahané naprieč stav. pozemkami. Z jednej strany sedem a z druhej sedem pozemkov. VN tvorí hranicu medzi pozemkami. Takže v prípade poruchy je potrebné pustiť kompetentných ku stĺpom atď. Jediná možnosť je požiadať o uloženie do zeme. Vie mi teda niekto poradiť či na to existuje nejaká žiadosť, alebo stačí len tak napísať na VSE? Mne sa podarilo nájsť oficiálnu žiadosť, ale iba o preložku VN a aj to len pre ZSE. Toto obmedzenie sa týka 14tich parciel na ktorých sa už stavajú, alebo sa plánujú stavať domy. Vopred ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam ide cez pozemok VN 22 kV ale izolovane spletene do jedneho kabla, ochr. pasmo 1 m, ziadala som o rozpocet zakopania do zeme jedneho pola, toho ktore ide cez pozemok - cca 50 m. Vysledna suma bola cca 14 000 eur...Uz mi nevadi :D
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Čo tým získaš, keď bude kábel v zemi? Práve to, že ak sa na ňom vyskytne porucha, tak nielen, že ich musíš pustiť na pozemok, ale ešte Ti aj záhradu rozryjú... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ziskam tym to ze sa ochr. pasmo znizi na 1m. V zemi je pravdepodobnost poruchy rovna nule. Skor ked to ostane na stlpe budu musiet robit kontroly az kym nedojde zivotnost stlpov a potom vymena...Mam jeden stlp na hranici co by mi az tak nevadilo keby tam bola pristupova cesta. Vo vedlajsej dedine davali VN do zeme a nestalo ich to nic. Ak je zivotnost stlpov na konci a tyka sa ten problem viacerych tak ako v mojom pripade nemal by to byt az taky problem. Aspon si to myslim. Uvidim aka bude realita.
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka U mna je ta vyhoda ze sme v tom 14ti. Sice na dlzke cca 140m ale ak sa to rozrata....
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 tak to moze byt v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka Pozrel som si tvoj pozemok. Je to uplne ina situacia ako u mna. U teba nieje problem aby sa elektrikari dostali ku VN. Ja mam obdlznikovy pozemok a na hranici so susedom je VN cize ak sa budu chciet dostat ku VN pracovnici budem ich musiet pustit ja alebo sused. Takto je VN na hranici po dlzke cca 140m a podobny problem naju vsetci co maju okolo mna pozemky.
Odpovedať
Práve teraz sa dokončuje preložka na jednom pozemku, 2 stĺpy idú dole, na konci je trafo, zakopalo sa to do zeme, po dohode s VSE, stavebné povolenie atď. prekladalo sa to nie priamo pod VN vedenie , ale okolo parciel. Pôvodné vedenie cca 110m, okľukou nové v zemi 140 m. 22KV. Celá sranda 20.000 €
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to je dosť pálka. Je to podobný prípad ako môj. Ak by sa to rozrátalo medzi všetkých majiteľov ktorých sa to týka tak to vychádza na cca 1500E. Ako ste postupovali? Oslovili ste VSE cez mail a čakali na vyjadrenie? Bolo možné s nimi aj nejak zjednávať, alebo oni poskytli len stanovisko? Ako dlho trvá kým sa to celé zrealizovalo?
Odpovedať
Profilova fotka
@tehla123 Tak to je dosť pálka. Je to podobný prípad ako môj. Ak by sa to rozrátalo medzi všetkých majiteľov ktorých sa to týka tak to vychádza na cca 1500E. Ako ste postupovali? Oslovili ste VSE cez mail a čakali na vyjadrenie? Bolo možné s nimi aj nejak zjednávať, alebo oni poskytli len stanovisko? Ako dlho trvá kým sa to celé zrealizovalo?
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Tak to je pruser...My teraz riesime uzemne rozhodnutie a ked sme poziadali SSE o vyjadrenie ci cez nas pozemok vedu ich siete,tak prisla odpoved, ze NIE a aj v mapke je zakreslene vedenie mimo nasho pozemku. Takze si to jednoucho robosi potiahli krizom, lebo im to nevychadzalo a my mame teraz kvoli tomu kabel cez pozemok, ktory je tam neoficialne a jeho prekladku si musime zaplatit aj tak my...Vitajte na Slovesku...
Odpovedať
@piti255 Neviem ako to prebiehalo na začiatku, totiž nejde o môj pozemok, mali k tomu stavebné povolenie, mal som ho v rukách, ale nečítal som ho. 22 KV káble sú veľmi drahé Výkopy si robili sami, pokládku káblov do zeme sami pod dohľadom a pripojenia na koncoch VSE. Práve dnes to dokončili = odstrihli a odstránili zo stĺpov 22KV vodiče. Opýtam sa majiteľa pozemku ako to celé bolo od začiatku a koľko to presne stálo v priebehu týždňa, pokiaľ bude už mať faktúru aj za dnešnú prácu. Realizácia cca mesiac a pol až dva, to závisí od toho, koho musia odpojiť, prípadne robiť pod napätím. Ak konce budú pripájať pod napätím, tam je čakačka na nich neskutočná
Odpovedať
Profilova fotka
@tehla123 Tak cas nieje az taky dolezity. Hlavne je ze to mate hotove. Mne by nevadilo aj keby dva mesiace sa na tom robilo. Mam to v zadu a nemal by som byt s tymi pracami obmedzovany. Lepsie by ale bolo aj by to robili teraz ked sme len vo vystavbe. V podstate cela ulica sa teraz buduje a nebude mi vadit ak prejde cez pozemok bager....hocico....Potom ked budem mat vsetko upravene to bude horsie. Stale cakam na vyjadrenie VSE pisal som im na mail ako mi odporucili na infolinke. Maju 30 dni tak som zvedavy ci mi vobec odpisu. Ked som ale volal s technikom na VN vo VSE vravel mi ze ak su tie stlpy na konci zivotnosti ze by sme nemuseli vsetko komplet platit kedze ich budu musiet za kratky cas menit. Horsie to bude ak tie stlpy maju par rokov.....No v susednej dedine taketo ulozenie VN do zeme robili ZADARMO. Nikto tam neplatil ani cent. Tak som fakt zvedavy co mi odpisu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?