Treba revíznu správu pre prípojku plynu?

Rekonštruujeme dom, tento týždeň nám pôjdu plynári robiť novú prípojku (staré inžinierske siete sme zrušili) od plynomeru do domu. Pýtali sa, či budeme chcieť aj revíznu správu. Bude ju treba kvôli neskoršej kolaudácii domu? Či je to zbytočné? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 treba
Odpovedať
Profilova fotka
Závisí od toho, čo a ako rekonšturuješ... pri bežnej rekonštrukcií ti netreba vôbec nič - čiže môžeš meniť okna, strechu, dvere, všetko vnútri a nemusíš to nikomu ohlasovať, ani oznamovať, ani žiadať o stavebné povolenie. Keď niečo pristavuješ, ako ja, tak vtedy musíš mať projekt a kolaudáciu a stavebné povolenie a revízie na každé h...o, ktoré v dome máš... :-/
Odpovedať
@johnny14 Predpokladám že budeš chcieť aj poistiť dom...takže je potrebná revízia..ak ju máš si myslím že aj môžeš kľudne spávať ;-) Ak by sa niečo stalo /nedajbože/ tak máš papier...ten si ulož tak,aby sa nestratil-nezničil..Nikdy nevieš... :-)
Odpovedať
@johnny14 Kúriš plynom??? Tak aj RS od kominára-prehliadka komína.. 8-)
Odpovedať
treba revíznu správu keďže je to nová prípojka s novými hodinami, tú potom dokladáš k žiadosti o plyn aj s tlakovými skúškami
Odpovedať
@ezbrane @technik007 No to viem, že potom od kotla bude treba a plus každý rok revízie. My ale nedávame nové plynové hodiny, my už sme odberatelia plynu, len proste starý rozvod sme zrušili a robíme nový. Preto som nevedel, že či pri kolaudácií budú chcieť iba revíziu kotla alebo aj nového rozvodu od hodín do domu.
Odpovedať
@johnny14 Myslím si že na tom nezáleží, či máš alebo nemáš nové hodiny na odber plynu...Aj nové auto ide na STK po /dúfam že sa nemýlim/ 4rokoch a potom každé dva roky s katalyzátorom a bez- musia ísť na emisnú každý rok...Ak robíš aj prerábku elektriky nepotrebuješ RS?? Nemusíš meniť hodiny-nie je to podmienka..ale revíziu musíš mať..priznám sa Ti že ja by som bez RS na plyn,elektriku,kotol,komín a ďaľšie kľudne nespával... :-( Možno som staromódny ale keď to vyžadujú a aj pre vlastnú potrebu a spokojnosť nie je čo riešiť...Nedajbože Ti buchne plyn a ohrozíš susedovcov a pôjde to na súd a Ty nemáš RS ako to chceš riešiť??? Ak máš RS tak už to nie je na Tvojom triku..ale na firme a revíznom technikovi!!!! A poisťovňa bude vysmiata ako klaun...Nemusí-vlastne Ti nepreplatí nič!!!!! :-|
Odpovedať
@technik007 no veď ja si ju dám teda spraviť, len som sa pýtal, či je to potrebné ku kolaudácií. O revízií kotla viem, aj komína s tým rátam.
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 nejde o to ze neziadas o nove odberne miesto. rusis pripojku - plynomer ti odmontuje SPP. Do novej pripojky ti SPP namontuju plynomer na zklade ziadosti + revizna sprava..
Odpovedať
Profilova fotka
@johny14 @technik007 Obavam sa ze RS ho nezbavuje zodpovednosti za dalsie pripadne skody... kolko bolo havarijnych stavov, vybuchov vyhoreti a revizne spravy mali.... je to potom na dokazovani a sudeni o skodu...
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft myslim ze sa pytal konkretne na novu pripojku plynu ;-)
Odpovedať
@richard71 No ale keď tú revíziu nebude mať pri dokazovaní tak ako chce uspieť v sporoch?? Predsa správa od RT niečo znamená, nemôže ju vydať len tak od brucha aj keď je kamarát..Predsa ani geodet si nemôže dovoliť zamerať pozemok od brucha...musí mať PRÁVNY základ že to čo dá na papier môže niekto spochybniť, ale on si musí stáť za svojom tvrdení a má to ošetrené na 100%...Ináč by prišiel o papiere.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@johnny14 OK.Trošku sme sa rozpísali..Takže ak uvažuješ ako píšeš, tak je to ok... :-)
Odpovedať
@richard71 nám nejdú dávať nový plynomer, iba budú dávať nový rozvod od hodín smerom do domu. Hodiny sú už na plote, tie ostávajú.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 ani raz som nepovedal ze ju nema mat.Prave naopak v prvom mojom prispevku som pisal ze ju musi mat ;-) . Len som pisal ze mat reviznu spravu neznamena ze zodpovednost sa prenesie na plecia revizaka... Na sude nesie zodpovednot stale on ako majitel... bez ohladu na to ze ma alebo nema RS.
Odpovedať
@megosoft Mýliš si Amálku s decimálkou..!! :-D :-D :-D :-D "" rekonšturuješ...""" ? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 cize nebude sa davat nove potrubie k plynomeru? (blomba dole?)
Odpovedať
@richard71 Súhlasím s Tebou Richard, ale si myslím že na súd ani nemusí chodiť ak nemá predsa aj nejaké "dokumenty" od RT.../elektro,plyn..../ Dám si meniť brzdy na aute v servise...po ceste sa mi stane nehoda, zistia že je alebo bol pri nehode problém s brzdami...budú mňa ako majiteľa naháňať kvôli tomu??? Aj mňa...ale zodpovednosť má predsa servis...v tom ma nepresvedčíš!!! ;-)
Odpovedať
@richard71 áno potrubie smerom k plynomeru ostáva. My sme sa len rozhodli, keď sa všetko prerába, že dáme nové potrubie smerom do domu - zároveň sme ho potrebovali aj inde ako bolo pôvodné. Ja viem, že keby sa robí nová prípojka aj s plynomerom, tak to sa tu ani nepýtam na revíznu správu, to je samozrejmé. Však sme to absolvovali s elektromerom - ten sme prekladali.
Odpovedať
@johnny14 tak, tak daj si spraviť aj revíziu komína. Aspoň budeš mať istotu, že je plynový správne napojený na komín. Resp. ak ti to niekto bude robiť, aspoň budeš vedieť že to spravil dobre. Potrebuješ na to revízneho technika komínov, nie kominára. Na stránke kominárov si nájdeš toho svojho, či už kominára, alebo revízneho technika komínov aj so všetkými údajmi a dokonca aj s fotkou. https://www.kks-sr.sk/najst-kominara/
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 presviedcat ta nebudem... ale zodpovednosti sa nezbavis ci chces ci nie...
Odpovedať
Reviziu ku plynovej pripojke treba a potrebujes to ku kolaudacii.Ale ved ty co ti to budu robit oni ti ju daju alebo niekoho zozenu co ti to pride pozriet a da okruhle razitko a ty mozes dobre spavat ze to mas dobre spravene.
Odpovedať
bez RS na plynovu pripojku neskolaudujes a neviem, co to su za otazky dat si robit nove rozvody to je jedno ci plyn ci elektro...to ludia vazne setrite na takychto dolezitych veciach???
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Revízna správa slúži ako doklad o tom, že Vám urobili plynári správne v súlade s normou plynové rozvody. Či treba? Áno, ale je to opäť na klientov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?