Tlakova kanalizacia vs sukromna cesta

Profilova fotka
Ahojte V obci nam vybudovali tlakovu kanalizaciu za peniaze z EU, ale samozrejme nas, ktory sme si postavali na sukromnej ceste obisli. Po prve, ze sme neboli zahrnuty v projekte z EU, aj napriek tomu ze tam mala obec uzemny plan vystavby a uz sme stavali. Ale to je teraz uz jedno, lebo uz sa to neda dodatocne. Tak sme ziadali obec aby nam to vybudovala za svoje, kedze na nas zabudla a to sa zasa neda lebo je to sukromna cesta. Cize to co maju ostatny zadarmo a mnohe domy to ani nevyuzivaju, tak my si musime platit. Pre obec by to malo byt iba vyhodnejsie, ze mame sukromnu cestu, lebo ju to nic nestoji. Ani udrzba, ani osvetlenie ani ziadne naklady. A co ma na tom asi najviac hneva, je ze obec ma kopec nadrzi, co jej zostalo a nam ich chce odpredat. Tak oni su zaplatene z EU, cize aj z nasich penazi a este si ich mame znovu platit? Vyjde nas to cca 2000€ a to je dost. Nemate niekto riesenie?
Odpovedať
Ake riesenie?Sukromna cesta je raz sukromna, ani by tam nemohli nic za EU peniaze urobit. nato u presne stanovy, kazde minimalne vybocenie znamena vratenie prostriedkov a dost prisne sa to kontroluje. Potom zasa, obec vybuduje nieco obecne na sukromnom? A potom co, nasledne opravy-kto bude rozkopavat, zalievat zasa asfaltom? , napajanie dalsich moznych pozemkov? Budete s tym suhlasit? Ked ste sa rozhodli mat sukromnu cestu, musite ratat s nakladami navyse, ale s komfortom ze vam tam nelietaju cudzie auta.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nepáči sa mito, ale súhlasím s textom. @zuzkama to zaváňa problémami, ak sa nádrže kúpili za peniaze z projektu a nezabudovali (asi z dôvodu, že niekde boli naprojektované a majiteľ pozemku ich nechcel) tak sa môže stať čo píše atlaska, pri kontrole budú žiadať vrátiť peniaze, ale za všetko. Druhá možnosť je, že nádrže, keďže mali byť na súkromných pozemkoch si mali ľudia zaplatiť a preto ich nechceli, ale aj tak je to problém, prečo objednali nádrže, ktoré nemali odberateľa. Z technického hľadiska ak požiadate o pripojenie, dostanete súhlas, máte projekt na pripojenie a použijete zariedenie, ktoré vyhovuje požiadavkám projektu, môžete si ho kúpiť kdekoľvek a za cenu, ktorá vyhovuje Vám, nemôžu trvať, že vyhovuje len ich zariadenie.Na konkrétnu radu bybolo treba vedieť viac o parametroch kanalizácie.
Odpovedať
@jan45 Moze sa nam to vsetko nepacit, ale sukromny pozemok je sukromny, a ak tam chcem stavat musim si pre stavbu pripravit pripojky. Socializmus je daaaavno prec. Tak ako nepozadujem od obce, aby mi za obecne montovala osvetlenie do zahrady,nemozem od nej pozadovat osvetlenie na moju cestu. Moju cestu si mozem komplet oplotit, je to SUKROMNY pozemok, nie CESTA pre vsetkych. Ak ma niekto pozemok dlhy 50m a na jeho konci chce stavat, tiez mu obec neurobi pripojky az k domu 40m a nenamontuje popri cesticke ku garazi svetla. Ale ak sukromna cesta navazuje na obecnu,kde je kanalizacia a je dostatocne dimenzovana, nemoze byt problem tu sukr. cestu na exist.kanal. pripojit.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska @atlaska @jan45 @jan45 Ja uplne chapem, ze nam na sukromnej ceste nebudu nic budovat, ALE ak si to vezmete prakticky tak tlakova kanalizacia funguje tak, ze kazdy ma zakopanu nadrz na odpadovu vodu na SVOJOM pozemku, a v nej cerpadlo ktore precerpava do hlavnej, spolocnej rury, ktora je na ceste patriacej obci. Takze aj ostatny to maju na sukromnych pozemkoch predsa, nie? A ja som ochotna si potiahnut cetralnu ruru, zaplatit prace ale neviem preco by som mala platit nadrz a cerpadlo. Ktore tak ci tak obec ma, ale chce peniaze zan a ruku do ohna dam, ze to pojde do vrecka starostovi. Viem, ze si mozem kupit vlastne zariadenie, ale to je rovnaka cena aku nam dava starosta. Lebo si pozrel kolko sa take nieco pohybuje a pyta to iste. Takze to je za jedno, len inak by som dala peniaze nejakej firme a takto ich dam starostovi.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Inak sme starostovi ponukali cestu do daru aby nam tam vybudoval siete. Nechcel ju. Teraz ked su vybudovane, cesta spravena, chodnik spraveny, postavene domy tak uz by ju zrazu chcel...
Odpovedať
Nemoze vam predat nadrz kupenu cez EU. Akoto ze mu ostali a ze niekto si ju nedal namontovat? Naco to potom robil? Ak je v obci kanalizacia, je teraz povinnost sa na nu napojit,nepovoluju sa zumpy ani cisticky. jasne ze ju vtedy nechcel, ved to by boli naklady, to je asi normalne zmyslanie vacsiny starostov. U nas tak zmyslaju ludia, smiali sa ze si robime vsetko sami, ze naco nam je osvetlenie a ze oni pockaju a potom si podaju ziadosti na pripojenie - no figu borovu sa mozu napojit na nasu sukromnu cestu. A kym budu naokolo volne pozemky ani nemienim obci nic darovat za symbolicke 1euro.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkama to už zaváňa osočovaním, miernite sa. Ak kúpite nádrž za dobrú cenu a dostanete o tom doklad o zaplatení, nemôžu peniaze ísť starostovi.Že sa stará, aby sa peniaze v obci udržali je len k jeho dobru, ale aj obce. Keby ste si museli kúpiť žumpu, stála by Vás rovnako (musela by mať väčší objem) a ročne by ste platili 500€ za prevádzku.
Odpovedať
Profilova fotka
To je asi zbytocne tu riesit, lebo ja som so starostom rozpravala a sama viem, ako presne sa k tomu staval. Kazdopadne dakujem za pripomienky, situaciu si doriesim sama, lebo zatial som sa nedozvedela nic co by som este nevedela.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?