Tlak vody v dome

Profilova fotka
Aký je optimálny tlak vody na prípojke do domu?
Odpovedať
Minimalne 0,25MPa a maximalne 0,6MPa. Idealne okolo 0,35-0,4MPa.
Odpovedať
@eagleye7 Povedal by som, že tlak nad 4 bar nie je žiadúci a treba redukčný ventil,
Odpovedať
Profilova fotka
ja som nastavil 0,4 MPa. vdaka za rychle reakcie. pomohli ste.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
@viktor811 Naša vodomerná šachta nie je opatrená redukčným ventilom. Oslovili sme vodárne a dostali sme takúto odpoveď: V prípade, že odberateľ požaduje montáž redukčného ventilu vo vodomernej šachte bude potrebné si tento materiál zabezpečiť na vlastné náklady a realizáciu montáže redukčného ventilu Vám naša spoločnosť realizuje na základe uplatnenej objednávky. Upozorňujeme však, že vo vodomernej šachte je dosť málo priestoru a realizácia montáže bude podmienená prerobením umiestnenia v šachte. Ako laik si neviem kúpiť správny materiál a nechápem, ako môžeme mať málo priestoru v šachte, keď sme si ju od vodární kupovali podľa ich odporúčania. Poprosím o radu, čo máme robiť. Ďakujem.
Odpovedať
@riama276 dufam,ze si im odpisal,ze na ich odporucanie si si zaobstaral sachtu. Moj oco si sam montoval redukcny ventil,ak sa nemylim a v obchode ti poradia alebo sa opytaj nejakeho majstra vodara
Odpovedať
@danculd A mne robili podlahove kurenie a mam rurky natlakovane na 5bar to mam tiez moc alebo to je okej dikes.
Odpovedať
@petka456 To asi len na skusku. V normalnej prevadzke kurenia by to nemohlo ostat, vacsina kotlov ma ochranu a nad 3bar zareaguje poistny ventil.
Odpovedať
@danculd asi mas pravdu lebo kotol este nemam tak ked my zapoja kotol tak potom my musia tlak vody znizit ale sak kurenar to asi bude vediet.
Odpovedať
@riama276 Redukčný ventil sa môže namontovať aj na stranu za hodiny a v tom prípade si to môžete urobiť aj sami. Na vašej strane v šachte však tiež nemusí byť dosť miesta a preto bude treba vybrať hodiny a skrátiť prívod. Ja som to urobil tak, že som sa dohodol s miestnym vodárom, teda od vodární, a ten mi to bez problémov a bez objednávky urobil a nazad zaplomboval a už nesmie do toho nikto nič povedať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
A preco musi byt ventil v sachte? Moze byt aj pri hlavnom privode v dome (zvycajne technicka miestnost).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?