Tesniaci vodoinštalačný materiál medzi plast a kov

Ahoj aký tesniaci materiál použiť medzi vonkajší plastový a vnútorný mosadzný závit. Mám zapojený prietokový spínač Brio tank, ktorý má vstup aj výstup s plastovým závitom? Použil som tesniacu nit Loctite a stále mi to jemne slzí(predtým som skúšal tefl.pásku a bolo to ešte horšie). Zapájal som to na jeseň a tesnilo a teraz som to pozeral a jemne to slzí, resp. je to pár kvapiek za deň, ale každopádne netesní na oboch stranách. Ostatné zapojené veci mi tesnia (filter, ventili,...). Ďakujem
Odpovedať
@ma890 teflonova paska navinuta proti smeru zavitu. Nie vela pasky, inak to stlaca plast a potom to slzi.
Odpovedať
@ma890 inak nema ta mosadz sedlo? Mozno by stacil aj fibrovy kruzok....
Odpovedať
Použi nejaký tesniaci tmel
Odpovedať
bud teflonová páska alebo tekute tesnenie typu napr. Loxeal. Ale aj teflonova nit je v pohode len to treba spravit poriadne :-) Ak mas Brio tak pozor na vlhkost, v sachte dlho nevydrží, lubi sa v nom vyzrazat voda a potom zhori el.doska.
Odpovedať
@mirec1 Mám to v letnej kuchyni.To tekuté tesnenie pozrem na nete. Nie je potom problém v búdúcnosti s rozšrobovaním pri použití toho tekúteho tesnenia?(či to nezlepí)
Odpovedať
Už som to pozeral, spomínajú tam ale len kovové závity, je možné to použiť aj na plast?
Odpovedať
no bol som sa na ten moj zazrak pozret a veru mas pravdu. Sorry za zle info, neviem ci by to urcite drzalo. Loxealom som lepil srobenie do cerpadla a fitingy doma. Tu jednotku som zalepil neakym tekutym lepidlom je na nom napisana znacka Brillant a popis> Tesnenie ploch, tepelne odolne 414280. Asi nieco co som zobral z roboty, skus pozret na google :-)
Odpovedať
@mirec1 OK,dík za tip
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Co pouzivate na tesnenie mosadz-mosadz dielov...a mosadz-plast(pe spojky). Mam skusenosti s teflonovou paskou...ale tu som daval len na mosadz. Kamarat mi spominal tie teflonove snurky, ale vraj to nie je bohvieco..ze to zvykne pretekat...
Odpovedať
@radoslavc - Na kov-kov sa da pouzit tekute tesnenie Loxeal ale strasne zle sa to potom odtahuje ked potrebujes neskor rozobrat spoj lebo tesni fakt dobre.
Odpovedať
@radoslavc pouzivam teflonovu nit a nic nepreteka... kamarat asi robil nieco zle.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?