Tepelné čerpadlo a sused

Ahojte chcem sa opýtať, momentálne máme kúrenie riešené elektrokotlom, ale chceli by sme si namotovať tepelné čerpadlo dakin (má v parametroch najnižšiu hlučnosť a má ho aj druhý sused a je fakt tiché aj v zime). No a bude namotované na severnej strane lebo tam máme technickú miestnosť. No problém nastal keď sme to oznámili susedom. Aj napriek tomu že sme im ukazovali susedovo čerpadlo aké je hlučné chcú nás ťahať pomaly po súdoch. Oni majú dom cca 7m od nás od severnej strany, a majú tam kotolňu a vchod do domu. Nechceme ani dať čerpadlo tak aby boli vrtule smerom k ich domu ale bude otočené bokom. Môžu nám spôsobiť nejaké problémy ak ho tam namontujeme?? Hlučnosti sa nebojím ak aj si to dajú zmerať tak to prejde.
Odpovedať
Profilova fotka
@3petka nemas sa coho bat. Ich je prd do toho co mas na dvore. Dnes je klimatizacia, alebo TC standard. Ked moze 90 percent ludi zadymit celu republiku dymom z komina, tak ty mozes vrndzat vrtulou. Ktoru aj tak nebude nikto pocut. Nic im nehovor a ani si to nevsimnu. Uvidis. Moj sused ma najebane ovce na jednom nevysporiadanom pozemku a este tam aj hromadi hnoj a neviem si dat s nim rady. No este len stavam, tak to moc neriesim. Ale aj na psa pride mraz....
Odpovedať
@3petka kolko db ma ten tichy daikin?
Odpovedať
@3petka moj pridr...sused tu ma 6 psov a nic sa s tym neda robit. Ja mam tc 5 metrov od okna a je to pri zavretom okne nepocutelne na dvore to taktiez ledva pocut.
Odpovedať
48dB. druhého suseda čerpadlo má dve vrtule my budeme mať len jednu. A bolo ho počuť len keď sa mu pokazila vrtula a to mu hneď opravili a zase nič.
Odpovedať
@pipulkoo tak to si vystihol nášho sťažovateľa. Keď kúri tak vydymí pol dediny
Odpovedať
Profilova fotka
@3petka treba mu to pripomenut kktovi. Palenie zeliny mi ani tak nevadi,jak tie vydrbane kominy na strechach. Lebo niektori neviem co pchaju do tych kotlov, ked im to tak dymi
Odpovedať
@3petka pozor na poslednú vetu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ver tomu ze sa s tym da nieco robit ;-) len s nim musis byt za dobre, aby si nebol podozrivy
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino moj sused bude mat vrtulu. Dufam ze nebudem o rok v spravach :-D :-D :-D
Odpovedať
@pipulkoo tak mu odporuč, nech si dá akumulačku a čerpadlo nech riadne predimenzuje, aby nebežalo stále, ale aby sa spínalo len na pár hodín denne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino nakazem mu to dat na opacnu stranu k dalsiemu susedovi :-D nech tomu zerie nervy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?