Ťahanie všetkých IS cca 75 m

Dobrý deň, viete mi prosím niekto povedať aspoň približnú cenu, keď by sme ťahali siete cca 75m? Vopred ďakujem za každú radu.
Odpovedať
pocitaj cca 80-100€/m, ked budete vsetko riesit svojpomocne tak to moze byt lacnejsie
Odpovedať
dam ti moj pripad na porovnanie,svojpomocne pripojka voda a el. v jednej ryhe nad sebou, dlzka 30m- PE rura na vodu 30€, el.kabel cca 90€, chranicka- 30€,vykop rucne som platil brigadnikov dokopy 250€(aj zasypanie), vodomerna sachta plastova 250€, strk na podsypanie-100€, el.rozvadzac(skrinka)+praca za napojenie ku skrinke na stlpe+ochranna pancierova tyc na kabel zo stlpu do zeme+revizna sprava-550€...takze dokopy ma to vyslo cca 1300€....ak by som to tahal 75m ako vy tak by to bolo drahsie o dlzku rury,kabla a vykopu,takze cca 2000€ pocitajte svojpomocne...ak to date firme,tak z tej ceny odpadnete, na kluc minimalne 50€/m ak by to bolo v jednej ryhe.
Odpovedať
@dariska Tahal som pred par rokmi do domu siete v dlzke 70m, stalo to orientacne tolkoto: Bager stal 300€ (robil jednu ryhu siroku 60cm, kde sme dali okrem kanalizacie vsetko), piesok 100€ (okolo rur a hadic, frakcia 0-4), farebne oznacovacie folie cca 30€, hadica na vodu 160€ (davali sme dvojmo, kvoli vode zo studne), hadica plyn 80€, el.kabel cyky 4x10 do 300€,chranicka na privodny kabel cca 60€, signalizacny vodic kvoli dohladaniu vedenia cca 20€, 2xsietovy a telefonny kabel v fxp chranicke cca 100€. Kanalizacna rura sa riesila zvlast mimo tohoto vykopu, cena bola vratane dvoch reviznych sachiet okolo 450€+bager 200€. Spolu to teda vyslo do 2000€. Zakopanie ryhy sme robili sami, trvalo to 3 ludom 1 den.
Odpovedať
Všetkým Vám ďakujem za informácie. Keďže ide o veci o ktorých nemám zatiaľ ani poňatia, sú pre mňa veľmi cenné. Môžem si spraviť aspoň akú takú predstavu. Ešte raz vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@dariska aj tak píšeš strašne málo informácii - o aké siete konkrétne ide? Elektrina, voda, plyn, kanalizácia??? Musíš to aj trocha konkretizovať aby vedel niekto iný presnejšie poradiť. Ešte je dosť podstatná vec aby si to aj mala kadiaľ ťahať. Ja som mal napr. problém s tým, že hneď vedľa cesty boli súkromné pozemky, takže som musel mať súhlas všetkých majiteľov alebo to ťahať po obecnej parcele popod cestu atď.
Odpovedať
Ano, ide o všetko. Elektrina, voda, plyn aj kanalizácia. Siete máme naprojektované v ceste. Teda v súkromnej prístupovej komunikácii (presnejšie, teda asi pod ňou), ktorej čiastočným vlastníkom budeme my a v zmluve o kúpe pozemku trvám na tom, aby bol súhlas (písomne uvedený) všetkých ostatným majiteľov, že to tak môže byť. Lebo zatiaľ to máme dohovorené len ústne, ale keď bol na pozemku projektant tak všetci majitelia s tým súhlasili a vlastne sa navrhlo toto riešenie, ktoré je pre všetkých akceptovateľné. Neviem, čo treba ešte uviesť. Mňa len zaujímal nejaký odhad ceny, aby som vedela v akých číslach sa vôbec pohybujeme.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Kanalizaciu ste tahali ako daleko od vody? je mozne krizovat na pozemku kanalizaciu zo zumpy s vedenim vody v zemi?
Odpovedať
Ešte sme neťahali. Pozemok ideme ešte len odkúpiť, doteraz sme riešili papiere a podmienky zmluvy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?