Studňa umiestnená inde ako je v projekte

Profilova fotka
Chcem sa opytať, v projetke máme studňu na jednom mieste,ale ked prišiel pozerať vrták kde vrtať,usúdil,že studnu navrta inde,pretože sme boli v projektovej variante blízko studne susedov,a aj nedaleko ich žumpy,ktorá samozrejme nie je odizolovaná. Tak sme navrtali iný vrt, je to uplne iný zdroj vody ako majú oni. Lenže susedia začali tvrdiť,že majú kvoli nám malo vody,že sme im ju zobrali. Faktom je že my máme vrt v 16m-lebo do 10 m nebola žiadna voda a oni majú v 4m. Bolo sucho,a iné susedky nabonzovali,že vždy tam mali problém s vodou. Lenže teraz našli dovod, po 30 rokoch :-) že sme im tu vodu zobrali my. Majú,ale menej. Aj to nahlásili na úrad a sme predvolaný. Uvidíme,len sa chcem opytať,či je problém že v projetke je inde studna ako reálne a ako to spraviť,aby to bolo všetko "košér" Dakujem za rady. Niet nad super suseda ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
studňa potrebuje vodoprávne konanie, to čo majú susedia nie je studňa ale nádrž na povrchovú vodu. Namietajte ich žumpu, žiadajte urobiť rozbor vody(ich), je znehodnotená žumpou.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 no zajtra uvidíme,sme predvolaný. Ved oni najprv tvrdili že beru vodu z rezervoára,a teraz vyskočili,že tam chceli darling a kopali ....ale vodu majú,len im klesla hladina. Ale s tou žumpou máte pravdu,ešte môžu na svoju chamtivosť doplatiť. Uvidíme
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ako to nakoniec dopadlo, ak sa smiem spytat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?