Studňa neťahá vodu

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím vás potreboval by som poradiť v com môže byt problém mám domácu studňu narazanu a cerpadlo sigma. Problém je ze keď sa zapne vodarna najprv ide naprázdno a až po nejakých 20 sekundách začne ťahať vodu do požadovaného tlaku a vypne. Teraz neviem ci nieje problém ze nieje voda alebo v koši. Ale keď som otvoril ventil na zavodnenie tak voda tam je a nestráca sa. Za každú pomoc dakujem
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od zicher:

@foox 7,5-8 je max.. Potom sa už vytiahnuť nedá,…
@zicher no vidíš a tu má v ceste spätnú klapku a koleno, to je koľko? minus 1.5m?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@zicher no vidíš a tu má v ceste spätnú klapku a …
@foox asi nemá hlboko vodu.. Ale klapka nedrží, to je jasné.
Odpovedať

@foox asi nemá hlboko vodu.. Ale klapka nedrží, t…
@zicher tá klapka je tam na dve veci, dal by som ju na výtlak. A vôbec narážaná studňa je tak na polievanie, nie do domu. Vlastne on nepovedal na čo ju má
Odpovedať

@foox asi nemá hlboko vodu.. Ale klapka nedrží, t…
@zicher Ale studňu chcem zachovať a spojazdniť. Doteraz bola dobra do domu všetko fungovalo až na ten striedavý tlak. Takže pomôže vymena tej spatmej klapky na tom mieste kde je alebo ju treba prehodiť bližšie k cerpadlu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tom2511:

@zicher Ale studňu chcem zachovať a spojazdniť. D…
@tom2511 neprehadzuj ju bližšie k čerpadlu, lebo ak dole nemáš duhú klapku a to asi nemáš, tak v prípade, že ti motor už nevytiahne vodu, tak sa dá pomôcť ručnou pumpou na tej blende. Len vymeň tú klapku a znovu to bude fungovať. Čerpadlo máš v dobrom stave. Pokiaľ ti však netesní tá rúra dolu do studne a voda uchádza tadiaľ, tak výmena klapky nepomôže.. A na to ti odpovedať neviem, či je rúra OK.
Odpovedať

@tom2511 ešte mi napadla jedna vec. Otázkou je ve…
@zicher No vek studne to co je v zemi nevie nikto čiže asi dosť dlho. Dá sa aj to nejako vyriešiť? Ci vytiahnutim pôvodnej rúry co by bol asi problém alebo dat do rúry tensiu ruru.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tom2511:

@zicher No vek studne to co je v zemi nevie nikt…
@tom2511 tak, ako vravíš, sú dve možnosti opravy rúry.. Výmena, čo býva veľmi náročné- vytiahnuť hydraulikou a naraziť novú, alebo do nej strčiť tenšiu. Ale to si zabiješ čerpadlo a bude horieť motor, lebo ho cekom zaťažíš kvôli oveľa menšiemu prietoku. Ale budeme dúfať, že je to iba tá klapka..
Odpovedať

@tom2511 tak, ako vravíš, sú dve možnosti opravy …
@zicher No idem do tej výmeny klapky v prvom rade a uvidím co to urobí budem dúfať ze pomôže. Dakujem za rady a za pomoc.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?