Studňa na pitnú vodu

Ahojte, má tu niekto vŕtanú studňu využívanú ako jediný zdroj pitnej vody? Akú hlbokú? Chceli sme vrtanú studňu (jediný zdroj, takže aj na pitie), riadna pitná voda bude vraj v hlbke 50-70 m, no a vzhľadom na prítomnosť tekutých pieskov mi odporučili skôr kopanú...Tých 50-70 m sa mi zdá moc, no a pri kopanej sa obávam, že budeme mať len "povrchovú" vodu, čo si myslíte? Ďakujem.
Odpovedať
všade je to iné, lebo to závisí od geologickej skladby podložia a niekto má pitnú vodu už v piatich metroch a niekto ju nebude mať vôbec. Človek z východoslovenskej nížiny ti podľa skúseností sotva poradí ako je to napr. v údolí medzi kopcami. S tými studňami je to trochu alchýmia. Zisťoval by som v okolí ako to majú ľudia a ak niekto vŕtal bude mať tiež prehľad. Podľa toho by som sa zariadil čo ďalej lebo 70m studňa je nemalá investícia (už by som uvažoval či sa vrt nedá využiť aj pre tepelné čerpadlo :-) )
Odpovedať
@kkartinka Tak kopanu by som asi vylucil - nizka vydatnost a pravdepodobne aj slaba kvalita vody. Co sa tyka vrtania, treba sa uz konkretnej firmy spytat. Urcite najdes taku, co uz vo vasej obci vrtala a tam ti presne povedia, kde je co.. Ale ak to bude tych 50m x 80€, plus cerpadlo, tak celkom pecka :-.
Odpovedať
@matorado no ved prave ta cena...
Odpovedať
@slavoslav dakujem za odpoved, susedia maju kopane studne, ani nie hlboke...voda je v nejakých 5-6 metroch. Bude to len na rekreacne ucely, takze to cerpadlo nema u nas opodstatnenie, no a nechceme vela investovat:)
Odpovedať
@kkartinka Tak uz si si odpovedala... ;-)
Odpovedať
@matorado hej, potrebovala som potvrdenie ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?