Stĺp verejného osvetlenia

Profilova fotka
Ahojte, potrebovala by som sa s vami poradiť. Kúpili sme pozemok, keď sme ho kupovali, stĺp tam nestál. Pri projektovaní RD mal architekt od sprostredkovateľa plány a stĺp tam nebol. Stĺp zasahuje na parkovacie miesta domu a je na hranici pozemku. Viď obrázok Na stavebné povolenie sme čakali 10 mesiacov, lebo neboli schopní skolaudovať siete. Doteraz nás za nos viedli, že po kolaudácií verejného osvetlenia stĺp odstránia na vlastné náklady. Teraz zistili, že verejné osvetlenie majú skolaudované od októbra a dovidenia, dopočutia. Vedeli by ste poradiť niekto, ako s nimi vybabrať, aby stĺp posunuli aspoň o meter dva, aby sme sa bezpečne mohli dostať na parkovacie miesta?
Odpovedať
No nepíšete aký stĺp. Či iba kandelaber kde je lampa alebo stlp nn distribucnej sustavy
Odpovedať
@1jana1 "Viď obrázok" =-)
Odpovedať
Profilova fotka
dal som si aj dioptrické 8-) a stále nič... :-D
Odpovedať
@topvideo stĺp tam už asi nie je lebo tiež žiadny nevidím
Odpovedať
@1jana1 vybabrat nijak, ale pouzit legalnu cestu a vyjadrit nesuhlas ako ucastnik stavebneho konania. Ked ste toto uz prepasli, lebo ste o tom nevedeli (nie je to nicija chyba, vy sa mate zaujimat :-p) tak potom sa dovolavat na vyssom spravnom organe o zmenu stavebneho povolenia na ten stlp (co ho, mimochodom, ani ja nevidim). Ale aky je v tomto smere spravny postup, to uz si skus zistit sama
Odpovedať
@1jana1 Nedala si prílohu.
Odpovedať
@1jana1 Pokiaľ sa so stavebníkom nedohodnete na preložke stĺpa, a ako vlastník pozemku nesúhlasíte, ako vlastník pozemku, na ktorom stavba stojí, ste mali byť účastníkom stavebného konania aj kolaudačného konania. V zmysle správneho poriadku je možné na stavebný úrad podať podnet na obnovu konania, taktiež je možné podať podnet na Okresnú prokuratúru na preskúmanie zákonnosti rozhodnutí, vydaných stavebným úradom. Je možné taktiež podať námietku k stavbe stĺpa na stavebný úrad tzv. oneskorené odvolanie, ktoré bude preskúmavať v plnom rozsahu odvolací orgán - II. st. stavebný úrad - Okresný úrad v sídle kraja. Pokiaľ to je stĺp verejného osvetlenia vo vlastníctve obce.., tak asi bude najvhodnejšie tlačiť na preložke, aby ste nemuseli pošramotiť povesť činnosti stavebného úradu v obci, ktorý zrejme konal protiprávne, t. j. v rozpore so stavebným zákonom.. Od stavebníka si SÚ mal vyžiadať písomný súhlas od vlastníka pozemku, alebo aj iné ako vlastnícke právo k pozemku na umiestnenie a uskutočňovanie stavby - stĺpa na vašom pozemku. Pokiaľ to je stĺp - podperný bode vzdušného el. vedenia, tak stavebník podľa zákona o energetike môžu bez súhlasu vlastníka pozemku umiestniť stĺp iba v prípade, keď je tento mimo zastavaného územia. Aj to zo zákona mu vyplýva pred osadením stavby vlastníka upovedomiť min. 14 dní pred začatím stavebných prác. (čo skoro nikdy nedodržiavajú). Predpokladám, že územné rozh. ani stavebné povolenie na Váš dom ešte nemáte vydané. Treba viac podkladov a konkrétnych informácii, aby bola daná presná odpoveď - šitá na mieru. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?