Stavba domu bez elektrickej pripojky

Viete mi poradit ci je mozne aby nam firma stavala dom bez elektriky?SP od elektrikarov budeme mat...len elektriku budu zriadovat pocas nasej vystavby.Nebude mat stym firma problem?
Odpovedať
@aniklv ano, je to mozne, solidna firma nemoze mat problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@aniklv Aj mne som svojho času stavala firma takto. Nevidel by som v tom problém. ;-)
Odpovedať
@aniklv akurat to riesim a bez vlastnej el. pripojky mi starostka nechce dat stavebne povolenie ! Pokial to mate osetrene, tak to mate v poho, lebo s mojou to je kriz.
Odpovedať
@aniklv Opytal by som sa konkretnej firmy, ale cela hruba stavba by mala byt v poho. Len profesisti potom uz nezvyknu mat vzdy aku naradie, ale isto si poradia s generatorom ak bude treba. Do omietok to hadam uz budete mat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba Podmienkou pre vydanie SP je mať elektrickú prípojku? Nemôžem si postaviť dom a užívať ho bez elektriky? Divné... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba Odkedy vydáva stavebné povolenia starostka? :O
Odpovedať
No tu mi to dala na papiery a na stavebnom hovoria, ze ona je tam sef ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne s tym oboznamte firmu, aby ste sa nakoniec necudovali ked vam vyfakturuju 300e za pozicanie generatora... Do omietok ju uz ale musite mat, masina na strojove omietky potrebuje viacej A...
Odpovedať
@megosoft odjakziva.
Odpovedať
@rkorba jasne, ze ti to nepovolia, novostavba musi byt napojitelna na inzinierske siete a ak tie nie su vybudovane, tak je problem. Jedine v PD ratat s vlastnou elektrinou /veterna, vodna, solarna elektraren,..../ a vlastnou vodou /studna s pitnou vodou/ a likvidovanim odpadovych vod /zumpa, COV,..../ Plyn nieje podmienka.
Odpovedať
@megdesign akurat si citam stavebny zakon a zatial som na ziadnu prekazku nenarazil. Vydanie stavebneho povolenia by nemal byt problem, pise sa akurat o tom ,ze neskolaudujem, pokial nie som pripojeny.
Odpovedať
@rkorba § 62 odst. (1) pism. (d) a § 66 odst. (3) pism (d) :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
neviem ci pozerame rovnaku novelu, ale tam to nie je . http://www.zakonypreludi.sk/zz/1976-50
Odpovedať
@rkorba tak v tvojej to je: § 62 odst. (1) pism. (e) a § 66 odst. (4) pism (d)
Odpovedať
§ 66 odst. (4) pism (d) je to tam tak zlahka vnorene ]-(
Odpovedať
@rkorba je to podmienka a navyse, to by si riskol stavat s tym, ze raz sa pripojis? To raz moze byt aj o 20rokov. Kolko uz takych bolo, dostavane aj s nabytkom a bez sieti a pristupovej cesty.
Odpovedať
@atlaska mam zalozny plan zriadit hodiny u suseda, ale neslo mi do hlavy podla coho starostka jednala, ked som sa doteraz s tym v zakone nestretol. Idem si vybavit pripojne miesto a mam pokoj, kym starostka splni svoj slub ohladom vybudovania infrastruktury pred pozemkom.
Odpovedať
@rkorba tak potom mate siete na ceste tak si zriad pripojku normalne,naco u suseda.
Odpovedať
@rkorba Na SP staci suhlasne stanovisko od distribucky ku planom, ze je to ok a ze ta pripoja. Tiez som zacal stavat bez akejkolvek siete, vsetky pripojky sa robili nasledne za pochodu, resp. dom bol uz pod strechou kym som mal pripojku elektriny.
Odpovedať
zaleží od stavebného úradu, nám povedali, že pokial nebudu vybudované inžinierske siete na pozemku, tak nam nedaju SP
Odpovedať
Elektriku sme doriesili...povolenie dostaneme od obce aj od stavebneho uradu a odsuhlasia nam to aj elekrikari lebo elektrika tam bude,su podpisane zmluvy takze no problem :) a ani firmy stym nemaju problem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Sranda, mne vydáva potvrdenie stavebný úrad...
Odpovedať
@megosoft prvostupnovy SU je vzdy obec/mesto. SP podpisuje starosta/primator. Ja som tiez SP vybavoval na SU v okresnom meste, ale peciatka aj podpis su od starostu.
Odpovedať
@megosoft Stavebné úrady už neexistujú. Boli včlenené ako organizačné zložky miestnych a okresných úradov. Stavebný úrad už nie je samostatný úrad, je to zvyčajne odbor miestneho úradu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?