SSE Cennik podla velkosti istica

Zdravim, nema niekto link na cennik elektriny podla velkosti istica ? Co som nasiel tak len toto: http://www.sse.sk/portal/page/portal/... Ale tam sa nikde istic nespomina, pricom by mal byt rozdiel v mesacnom pausali. Konkretne ma zaujima 3x25A vs 3x32A. Napr. podla toho cennika sa pri DD2 plati mesacne 7,98€ pausal + 0,125€ za kazdy spaleny kW. Len neviem, aky vplyv na tu cenu ma velkost isticov. Nie je to tak, ze za istice sa plati este inej firme ? Vdaka
Odpovedať
neviem ako SSE, ale v pripade ZSE, je celkom zrozumitelna tabulka na zadnej strane faktury, kde su ceny rozpisane... musis pocitat ceny za dodavku aj ceny za distribiciu.
Odpovedať
@jarosujo pokiaľ viem, tak sse zohľadňuje veľkosť ističa len v poplatku za pripojenie, mesačná platba za istič je potom už normálna podľa cenníka, len v závislosti od tarify.
Odpovedať
@curious_george @jarosujo Presne tak, SSE nerobi rozdiely vo velkosti istica v mesacnm poplatku. Robi to iba v jednorazovom poplatku pri pripojeni. Takze jede krat zaplatis viac a potom uz platis rovnako bez ohladu na velkost istica.
Odpovedať
Tak to je celkom v pohode potom. Rozmyslam totiz, ze by som namiesto jedneho 125l elektrickeho bojlera radsej dal 3 mensie, nech sa vyhnem stratam v cirkulacii. Kedze som chcel ostat pri 3x25A kvoli mensim mesacnym poplatkom, tak som sa obaval, ze by to mohlo byt malo. Takto asi radsej poziadam o 3x32A - len aby to SSE schvalili.
Odpovedať
@jarosujo ako ste prisli na to, ze by 3x25A mohlo byt malo? :) Ake straty v cirkulacii mate na mysli?
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo oni velmi neradi davaju viac ako 3x25A :). Co sa tyka bojlera radsej trochu strat ako 3x skarede cudo niekde :)
Odpovedať
Zalozil som novu temu tu http://www.modrastrecha.sk/forum/elek... Strata v cirkulacke - mam na mysli to, ze cirkulacka vhana naspat studenu vodu spat do bojlera, co prinasa straty. Dokonca som pocul nazory, ze to moze zvysit naklady na ohrev TUV az o 50%, aj ked to asi bolo zle nastavenym obehovym cerpadlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tie straty tepla recirkulacneho potrubia vacsinou bohuzial niesu zanedbatelne. Jedine ak mas ohrev plynom, alebo tepelnym cerpadlom tak ta to netrapi. Pri ohreve elektrokotlom to uz slusne pocitis na vrecku...
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo tie naklady vyssie az o 50 % pri cirkulacii kludne mozu byt hlavne ak ma cirkulacny obvod 20 a viac metrov co neni vynimka. Ja som tiez rozmyslal na viacerymi bojlermi, alebo prietokovym ohrevom. Pri prietokovom ohreve dokonca usetris este na stratach jednotlivych bojlerov, len to bude chciet silnejsi istic ako 3x25 A
Odpovedať
25 a istic ti udrzi dosť. vačsie amperáže sa dávaju pri priamom kurení a zvýšena platba za istič - vyrovnanie ceny v nižšej tarify v dennej spotrebe. a co tak prietokove bojlery?
Odpovedať
@vrajmantak To je co prietokovy bojler ?
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo to ja velmi dobre viem :-D, preto som cirkulacku odstavil a zistil, ze prezijeme aj bez nej :). Kym teda sa nedokopem urobit riadenie toho cirkulacneho cerpadla poriadne a nie ako Grundfos.
Odpovedať
Článok sa načítava...
prietokovy bojler je taký ked pustiš vodu hned tecie teplá ma však vysoký príkon cca 5 kw a viac a más to na 220 v alebo 380 v vsetko na jednu fázu , trba vsak mat vodu , co nema vela tvrdosti .--- nezanása predmety, vodným kamenom a mam to blokovane relatkom - ked pustim vodu na tu chvilu vypne kurenie
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj a to máš ten učenlivý Grundfos? :-D Tak stojí za prd? Že zrovna teba trápia náklady na recirkuláciu ked máč TČ s COP 4 a viac...
Odpovedať
vrajmantak: Tak to je prietokovy ohrievac nie ? Ja som ze myslis nejaku kombinaciu bojlera a prietokaca :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo hej mam a je totalne tupy. Tak vies, na TUV ide 1MWh rocne a 500kWh navyse uz nejaka suma je (to je skoro suma za rocne kurenie :) ). Ale aj zivotnost TC je rovnako znizena ,kedze pracuje na vyssom tlaku dlhsi cas.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj hmm tak soudruzi sa moc nepredviedli ked je to blbe. A ako mas v plane obehovku vytunit?
Odpovedať
Ja osobne by som to asi riesil kombinaciou termostatu a casovej zasuvky. Senzor termostatu by som dal az k miestu odberu. Nastavil by som ho na cca. 35-40°. Do serie by som este zapojil casovu zasuvku, aby sa cirkulacka netocila ked sme v praci a cez noc.
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo dam normalnu a pripojim to na Raspberri Pi alebo BeagleBone k tomu dva teplotne cidla (pripadne aj tlakove) a rozumny algoritmus s kalendarom, ktory sa nevymaze pri vypnuti ako pri Grunfose ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj naco dve teplotne cidla? Tebe staci v zasade jedno pred kazdym vyustenim z recirkulacneho potrubia k armature, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo jedno tesne na vystupe zo zasobnika druhe na vstup. Prvym uvidis, ze niekto pusta vodu, druhym, ze si obratil vodu v slucke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?