Sprevádzkovanie 30-ročnej vodovodnej prípojky

Ahojte, prosím o radu ako postupovať, keď chcem pripojiť dom na verejný vodovod. Doteraz v ňom bol rozvod vody zo studne, pričom na pozemku je vybudovaná vodomerná šachta z roku 1982. Nikdy nebola sprevádzkovaná, na dne šachty len trčí zaslepená kovová rúra bez vodomeru. Predbežne som sa informoval vo vodárňach, vraj mám požiadať o novú prípojku. Dá sa k tomu použiť pôvodná projektová dokumentácia z roku 1982 (zázrakom som našiel), alebo treba dať vypracovať novú? Je možné, že budú chcieť vodári, aby som šachtu prerobil? Napr. kvôli iným normám, ktoré vtedy ešte neplatili? Na čo sa mám pripraviť (mám ešte pár týždňov, kým to celé začnem vybavovať, musím čakať na list vlastníctva)? Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@lacoz v súčasnej dobe vodárne majú špecifické požiadavky na umiestnenie vodomeru. Navrtávací pás, ktorý nebol 30 rokov použitý nemusí fungovať. Skúste sa spojiť s obvodným montérom (môže byť aj v inom okrese, najskôr ho nájdete pri poruche alebo ráno na služobni), a požiadať o pomoc. Ale na oficiálnu prípojku potrebujete nový projekt, určenie miesta pripojenia, umiestnenie šachty, a nemôžete začať skôr ako máte list vlastníctva.
Odpovedať
@jan45 Obvodného montéra máte na mysli pracovníka konkrétneho OZ vodární? Napr. v mojom prípade ZSE, OZ Galanta? Môže nový projekt vychádzať z toho, čo tam už je fyzicky vybudované a len počítať s úpravou na platné predpisy, alebo bude treba kompletne novú šachtu atď? To aby som začal googliť, kto vlastne taký projekt vypracováva :) Ďakujem za cenné rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@lacoz montér ano, možno šachta aj vyhovuje, treba len zmeniť dátumy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?