Spoločná vodov.prípojka s neplatičom

Dobrý deň, vedel mi by niekto poradiť ako postupovať? Kúpili sme starší dom a zistilo sa že netečie voda pretože spoločná prípojka ktorá je na ulici pred domom patrí aj susedovi, ktorého ako neplatiča vodárne odpojili. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
a neda sa to rozdelit ? spravit nejake ventily, aby susedovi (neplaticovi) sla odpojena vetva a Vam normalne voda ?
Odpovedať
@indiga123 Asi ti nezostane nič iné ako zajst do vodarni obehat urady a spáchať novú vodovodnu pripojku. 😒
Odpovedať
@indiga123 Nájsť na trase susedovu odbočku, vykopať, tú odpojiť a nechať pripojený iba váš dom... To je asi najlacnejšie riešenie :-)
Odpovedať
@dulius @17juraj17 @dedo758 Ďakujem vám za rady, zajtra alebo v stredu by mali prísť vodári to pozrieť, tak som zvedavá čo navrhnú.Chcela som vedieť Váš názor aby som bola trocha v obraze.
Odpovedať
@indiga123 Vy ste platili? Aka je to vodarenska spolocnost? Pokial vy ste platili a sused nie ako Vas mozu odpojit? To bude nejaka hlupost.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky @indiga123 no zijeme v bananistane ... hlupost ... videli ste v nedelu Občan za dverami ? ak nie, pozrite si o tom plyne, relacia tu: http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/7... Mali spolocnu pripojku plynu a novy sused, na ktorom rozdelovac plynu (spolocny) bol, vsetkych proste odpojil od plynu. Plynarne to neriesili, lebo od pripojky dalej uz im nepatria rozvody a on ich na pozemok ani nepustil ... Kazdopadne s vodou by to nemalo byt take zle, ani nakladne ... ale tiez nechapem, ako tie rozvody tam su spravene, ked ste platili, nemozu Vas odpojit predsa ... napis potom viac, ked dojdu vodari, ze co tam nasli :)
Odpovedať
@dominik_boksansky že vraj spoločná prípojka
Odpovedať
@dulius Napíšem
Odpovedať
@dulius @indiga123 pokial mate platnu zmluvu akym sposobom Vas mozu odpojit bez jej vypovedania? Vyroba, distribucia a dodavka pitnej vody, plynu, elektriny a tepla su regulovane cinnosti. Vzdy je mozne sa obratit na URSO. V tej reportazi sa jedna o uplne iny pripad - zakaznici neboli odpojeni od media zo strany prevadzkovatela, ale suseda ktory sa tvari, ze je novy prevadzkovatel :). Z reportaze sa vynara mnozstvo otazok. Bola projektova dokumentacia odsuhlasena aj v SPP distribucia? Vydal stavebny urad stavebne povolenie bez vyjadrenia distributora a spoluvlastnikov? Zaslal stavebny urad informaciu o zacati stavebneho konania na vsetkych spoluvlastnikov zariadenia? Vy taktiez nemozete zburat dom ked nie ste jediny vlastnik. Potrebujete predsa suhlasy spoluvlastnikov. Bola rekonstrukcia zrealizovana v zmysle projektovej dokumentacie? Stavebny urad tvrdi, ze nie... ako to skolaudoval? Boli vykonane zmeny po kolaudacii? Kto ich vykonal a preco to nikto nenapadol na stavebnom urade? Je aj zaujimave, ze SPP - distribucia nekonala, nakolko podla vsetkeho doslo k neopravnenemu zasahu do plynoveho zariadenia na nemeranej casti. Zaujimavy je aj pristup policie. Predsa doslo k zasahu do spolocneho zariadenia bez vedomia vlastnikov. Susedia to mozu povazovat za poskodenie ich zariadenia. Taktiez doslo k zasahu do nemeranej casti plynoveho potrubia co sa teoreticky moze povazovat za neopravneny odber. A je tu aj mnoho dalsich otazok ... To je tak ako by v panelaku v jednom vchode niekto vymenil zamky vo vstupnych dverach a nikoho nepustil do svojho bytu. Pokial sused neustupi a pojde to na sud s velkou pravdepodobnostou neuspeje.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky yo, pekne si to rozpisal ... viem, ze to bol iny pripad, ako ma autorka ... len som chcel poukazat, ze v akom debilistane zijeme, ze proste take veci sa stavaju a kompetentne urady sa otocia chrbtom a ten chlapik sa este bude usmievat do kamery ... o tom to je cele
Odpovedať
suhlasim s dedom , dať tam šachtu a vodomery s ventilmi aby každy mohol samostatne zastavit vodu
Odpovedať
@dulius @17juraj17 @indiga123 @vrajmantak Ďakujem Vám všetkým za rady. No nakoniec to bolo úplne inak ako mi tvrdili cez telefón, majú v tom evidentne riadny neporiadok. Prišiel vodár na obhliadku a zrazu nebola pravda že máme spoločnú prípojku a bolo treba iba opraviť nejaký zalomený ventil. Proste bordel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@indiga123 hehehe ... takze uplna pohodka 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?