Spoločná studňa s jedným susedom - klady a zápory

Profilova fotka
Zvazujeme vlastnu vrtanu studnu a kedze aj sused by chcel vrtat studnu, uvazujeme nad jednou spolocnou. Studna by bola na nasom pozemku. Pozitivum su urcite mensie naklady na vrtanie, cerpadlo a udrzbu, ale predsa len mat nieco spolocne so susedom moze v buducnosti narobit velke problemy. Mate niekto takto riesenu spolocnu studnu? Vdaka:-)
Odpovedať
@rhodosbb ja by som do toho nesla. sused bude vyuzivat studnu, len ked budete doma, alebo bude mat kedykolvek pristup na vas pozemok? za dalsie - kupite spolu cerpadlo, to sa pokazi. servisovat to budete napoly, alebo vzniknu spory, ze sa pokazilo pocas jedneho, alebo druheho pouzivania a ma si to zaplatit "vinnik"? teraz mozete spolu vychadzat perfektne, ale co ked sa vo vasich vztahoch o rok nieco pokazi? u mna to ma viac negativ, ako pozitiv.
Odpovedať
@rhodosbb kazdy na svojom a za svoje.
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 jedna sa o vrtanu studnu, nie kopanu. Zo studne budu urobene rozvody zvlast do nasho domu a zvlast do jeho domu. Voda sa bude pouzivat na vsetko - na pitie, umyvanie, pranie,...ked sa pokazi cerpadlo, naklady sa rozdelia.
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka problem je v tom, ze sme na kopci, voda je hlboko a keby sme mali dve studne vedla seba, mozme si navzajom ovplyvnovat vydatnost toku vody...
Odpovedať
@rhodosbb znova zopakujem kazdy na svojom a za svoje, ked sa pokazi cerpadlo kto ho zaplati? ten kto bude viac potrebovat vodu? neviem ci si doteraz este nikde nebyvala ale v panelaku je problem aj ziarovku na chodbu kupit zo spolocneho lebo je na nasej stene... isto ze cerpadlo za par sto eur by dali... :-D ani by som sa nezamyslela nad niecim spolocnym. ludia sa hadaju o blbe ploty, nie ze studnu co si z nej bude kazdy narokovat, ked si ja napustim bazen sused co? sa pojde napit mineralky? ee kazdy zvlast.
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka este som zabudla asi dolezitu vec dodat, ze okrem vody zo studne je aj pripojka na vodovod, ale vdaka za nazor :-)
Odpovedať
@rhodosbb napriek tomu co si dodala, by som ju nechcela spolocnu. bud nieco mam a je to 100% moje, alebo bez toho musim vydrzat. :-( ja vychadzam dobre s rodinou aj so susedmi, ale aj tak neverim na dobre vztahy na cely zivot. :-D vela kamaratstiev sa uz pokazilo na spolocnych investiciach. |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@rhodosbb neviem o nikom, kto by takto riešil studňu ale prečo nie. ja by som do toho šla. za predpokladu, že sused je normálny človek :-) ono málokto si asi uvedomuje, koľko taká vŕtaná studňa na kopci môže stáť. to nie je tristo euro ;-) možno by ste to ale mali podchytiť nejakou zmluvou. predsa len keby dačo...
Odpovedať
Profilova fotka
@rhodosbb ako som to dopísala, tak ma napadlo, že svokrovci síce nemajú spoločnú studňu, ale mali spoločnú vodovodnú prípojku so susedou (dvojdom). vodu delili podľa počtu osôb. suseda to nebola určite ideálna, ale dohodli sa vždy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ups investicia cca 3000€, zmluvu by sme mali urcite, su to velmi mili ludia s malymi detmi, su to take typy ako my s mm, radsej sklopit usi a byt ticho ako vyrobit nejaky konflikt pre nieco :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@rhodosbb podľa mňa je to rozumné riešenie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rhodosbb uf, 3000 za studnu mi pride obrovska investicia... Vies kolko je to vody? Kolko rokov dodavky vody? Chapem ze to chces dat na 50:50 so susedom lebo ta suma je na hlavu a jednoducho to podla mna nema zmysel.... Navratnost niekolko desatroci... Pochybujem ze cerpadlo tak dlho vydrzi... Iked tazko povedat ci voda bude taka lacne ako je teraz za 10 rokov... Kazdopadne spolocne vlastnictvo cohokolvek neni dobry napad.
Odpovedať
Článok sa načítava...
veru este filtraciu, elektrina za cerpadlo,bude vkuse spinat po kazdom pusteni vody,splachnuti..... navratnost tejto sumy tak 40rokov a cerpadlo tolko rokov nevydrzi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani s rodinou by som nesla do spolocnej investicie. Stari ludia hovorili ze Spolky- certove volky ;-) . Ja vravim ze peniaze a sex kazia priatelstvo :)
Odpovedať
Ja poznám troch kamošov susedov v dedine čo sa takto dohodli spolu. Tiež na kopci. Jeden zaplatil vrt cca 2000 Eur, u druhého je na pozemku ten vrt a tretí platí náklady za elektriku na čerpadlo. Už im to takto klape asi rok. Ten čo zaplatil ten vrt ale ešte nebýva má iba hrubú stavbu. Zatiaľ im to klape spolu ale budem ich pozorovať, sú odo mňa vzdialení asi 500 m. Ale perlička je, že sa zaujímali vodárne u toho čo to má na pozemku že prečo má zrazu malý odber verejnej vody z vodovodu lebo ten je domáci a tí dvaja sú viacmenej chalupári. Záleží veľa od povahy človeka. Ak sa stretnú normálni ľudia niet nad to. Držím im palce.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?