SLABY PRITOK VODY VO VRTANEJ STUDNI

dobry den potrebujem poradit navrtali sme studnu 13metrov v stlpci je 10metrov voda odčerpam cca 300litrov za asi 25minut ide čista voda ale aj špinava kalova voda odcerpam vodu a kim natečie voda trva to cca 6hodin ako nato poradte mi prosim,,
Odpovedať
@mirkafu Je sucho musíš počkať.
Odpovedať
@mirkafu Dala si malo info. Ake cerapdlo pouzivas a aka je sirka vrtu (osadenej rury) To ani nesranduj ze mas 10-12litrov cerpanie za 1min. Bola osadena rura dostatocne perforovana? Bol riadny obsyp? Bola studna zaceprana a odkalena? Ake bolo podlozie (strk,il) priadne ako vysoko maju vodu susedia (aka je tvoja lokalita) Ak je studna spravne spravena nikdy sa neda uplne vycerpat. To museli byt ini majstri...kolko zobrali za 1m vrtu? Dostala si aj protokol??
Odpovedať
cerpadlo mame zatial vybracne kalove aby sme tahli spinavu vodu neskor chceme dat normalne kvalitne čerpadlo,, širka vrtu 20cm,podložie bolo il,, obsyp ričnim štrokm riadne osadene rura prvy pramen bol na 6metrov tak nechapem sused vedla ma kopanu studnu na 6metrov riadne voda vela stale meter nas stal 80eur na kompletku
Odpovedať
Nonsenz :-D 20cm vrt? To mate 12ku ruru? 3"cerpadlo? 13 metrov? 80!eur za meter?? 300 litrov za 25 minut? A sucho?? 6 hodin cakat? Nehnevajte sa na mna, chcel by som vidiet toho hnupa ktoremu ste toto dali spravit, ak nemate na studnu zaruku, isto sa vam teraz smeje...vrtali mi studnu 50 metrov, 40€ za meter na komplet z obsypom a atestovanou rurou na pitnu vodu. Osadili vsetko, urobili cerpaciu skusku, vycistili a odkalili studnu, osadili sachtu, cerpadlo a odisli s tym, ze pritok v studni je takmer 1.2 litra za sekundu (u teba to vychadza menej ako 0.2l/s) a dali mi sedem rocnu zaruku na cerpaciu techniku a mnozstvo vody v studni. Mam pocit ze tu studnu mozes zahrabat hlinou. Bud ju zbabrali oni, alrbo ty s tym vybracnym cerpadlom.
Odpovedať
neviem urobili sme len to čo sme mali a nevišlo to zatial ružovo možno casom sa to usadi a naide si veči pritok fakt netušime to je už 2studna čo sme vrtali na 2 pozemkoch a nemame štastie ti isty vrtali susedovy a všetko ok nechapem
Odpovedať
20cm rura studnična tak ako ma byt
Odpovedať
Boze. Ako moze niekto s takymto pravopisom vobec normalne fungovat? Ved by som sa pod zem prepadol.
Odpovedať
@dzamino nedas mi prosim kontakt na studniarov? kludne aj do spravy. dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@dzamino Poprosím kontakt, kto Vám realizoval studňu..a odkiaľ je?Ďakujem
Odpovedať
@andyno @pemotore neviem ci je to aktualne, dlho som tu nebol, studnu mi realizovala firma topstudne.sk
Odpovedať
Ok, ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Nejdem zakladat novu temu,,, je mozne ze vrt hlboky 30m po roku a pol od navrtania sa takto zakali pri par dnovom dazdi? To iste bolo na jar a aj v lete ked silno prsalo. Ked cerpadlo bezi hodinu vytiahne stlpec vody tak potom tecie uz cista.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Dobry den, vidim, ze prispevok je starsieho data, no vyriesili ste uz Vas problem? My mame podobny. Studna bola vrtana 1,5 tyzdna dozadu, hlbka 17m, vodny stlpec 12...no uplne ten isty problem. Cerpame vibracnym cerpadlom ako odporucane studniarom ( cerpat vibracnym, kym nebude cira voda)...cerpame 30 min a je po vode...potom treba cakat cca 2 hod a tak ide zase cerpadlo cca 25 min..
Odpovedať
@natalia387 my mame presne to iste, vrtali nam minuly tyzden. Kto Vam vrtal?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
tiež som dosť sklamany. 40m studňa, asi 300l stlpec vody. Avšak za 15 minút vyčerpané. A potom čakať skoro celý deň. Neviem či môže byť chyba v podloží, alebo ten čo sa vydáva za studniara mal smolu, alebo sa tak len tvári.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahoj, vidím že tento problém je už asi starý, ale ak nie, je otázne ako a v akej výške robili studniari perforáciu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Pozdravujem, špecializujeme sa na vyhľadávanie najlepšieho zdroja pre studňu. V svojej praxi sa často stretávam s podobnými problémami. Príčinou býva zle situovaný vrt ( nesprávne miesto, alebo nesprávna hĺbka) +druhá možná príčina vrtač. Píšem vrtač, lebo ten robí lacno mnohokrát bez znalosti noriem (stretol som sa so studňou,kde dali chlapci 110mm studničnou rúru) klient mal problém zohnať tak malé čerpadlo a ktoré je samozrejme aj drahšie ako obyčajne).Zákazník ma zavolal kôli pieskovanie studne. A čudovali by ste sa že pieskovala, keď chýbala polovica studne obsyp?!! Ja som tam ešte vysypal 5 furikov Dunajského premývaneho štrku a 6m2 vodou to prepláchol. Tým, ktorý máte problém so slabým prítokom, kľudne sa ozvite, viem vám pomôcť, identifikovať problém a nájsť najlepšie riešenie. Kontakty nájdete v profile.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?