Samonasávacie čerpadlo Pedrollo JSW 3AM 400V - skúsenosti

Dobry den. Idem prerabat vodaren v studni. Doteraz som mal trojstupnove sigma, ale uz vypoveda sluzbu. Hladinu mam 3,3m a 5m vodny stlpec. Studna vrtana, cca 300mm priemer. Samozrejme k tomu mam cca 150l nadrz, ktoru zachovam. Dostal som odporucenie na Samonasávacie cerpadlo Pedrollo JSW 3AM 400V. Mate niekto skusenost, alebo odporucte. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Rovnakú službu urobí cerpadlo za 100 €
Odpovedať
OK. Mam tam privedeny kabel tri fazy. A pred nim trojfazovy istic. Treba to natiahnut nanovo, alebo mozem pouzit jednu fazu a k tomu pracovny a kostru? A je nejaky vykonovy rozdiel ci je 400V, alebo 230? Dakujem.
Odpovedať
@jan45 -pozeram to cerpadlo 3BM na ich stranke, len pre zaujimavost, das mi link na samonasavacie cerpadlo za 100€ ktore ma vytlak 78m a 120l/min ? lebo lacnych cerpadiel je kopec ale s takymto vykonom za 100€ sa mi nechce verit. Ja sice mam doma Ebaru nie Pedrollo ale mam ho 14-15rokov a som presvedceny ze tie 100€ cerpadla tolko nevydrzia ako tieto zname znacky. Ja osobne radsej raz drahsie ako kazde 3roky menit za ine. @hazy12 -podla katalogu tam vykonovy rozdiel nie je. Nie som elektrikar ale myslim ze sa to da pripojit, skus sa ale opytat neakeho elektrikara.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec1 píšem o službe, nie výkone. Klikol som na najbližšiu stránkuhttps://www.kotollacno.sk/kurenie/eshop/9-1-Cerpadla/0/5/3300-Samonasavacie-cerpadlo-Pedrollo-JSW-3AL-400V-liatina tam sú údaje, ktoré samonasávacie čerpadlo nemá , a na čo je v RD 160l /min?Za 400 € má 4 vodárne , to je na 20 rokov, odpojiť dve šroubenia a zapnúť do zásuvky.
Odpovedať
Prave som prisiel od dalsieho predajcu ......a pravdupovediac, trocha som sa zamotal. Odporucil mi ponorku, to ze usetrim miesto v jame, nebude ziaden hluk, to vsetko hra pre. Ale su tam nejake nevyhody?????? Vdaka za kazdy postreh. Ponukol mi Dynatech DS 4-7.
Odpovedať
@jan45 - tak on napisal konkretny typ ktory mu navrhol predajca, predpokladam ze mu to nestrelil od brucha ale vypocital na zaklade poziadaviek. Mozno ma zavlahy kde taky prietok potrebuje. Ty by si dal radsej 4 vodarne ako jedno s pozadovanymi parametrami? @hazy12 - tiez mam ponorku a je to komfortnejsie riesenie, nevyhoda je asi len ze ked ho vytahujes zo studne tak sa zaspinis 😄 a vacsinou vyssia cena . Tu znacku nepoznam, skus pozriet recenzie na webe.
Odpovedať
@mirec1 Ja mám ponorku Pedrollo 3-fázovú, spolu s frekvenčným meničom. Po 5 rokoch mi ponorka odišla, keď som riešil pozáručný servis, povedali že medzifázový skrat, že upchávka nebola menená po 4 rokoch ako je predpísané. Takže to mi bud nepovedali alebo som zabudol že mi to vraveli, že po 4 rokoch treba upchávku meniť.. najneskôr po 8 rokoch. To ma trochu sklamalo na ponorke. Pritom som is myslel že keď má ponorka volne uložené obežné kolesá (čo prezentujú že nevadia ani jemné nečistoty vo vode oproti šnekovej ponorke) v kombinácii s frekvenčným meničom že mi to vydrží dlho bez nejakého servisu.
Odpovedať
@kajo873 - ja som moju nevytiahol zo studne asi 15rokov takze upchavku som tiez nemenil 🙂 asi zalezi aj od pouzivania, ja som ju mal roky iba na zavlahy. Ale uprimne ked nieco funguje tiez by som to asi nevytahoval a nestudoval si navod po 4rokoch. Viem napriklad ze nadrz mam dofukovat kazde 3-4 mesiace ale kym mi nezacne pulzovat voda tak to neriesim lebo ma to ani nenapadne. Snekova ponorka co viem je odolnejsia oproti odstredivym voci piesku a oprava je lacna ale na druhu stranu nedava objem vody a neda sa pouzit s nicim inym ako tlakovym spinacom.
Odpovedať
@mirec1 Ja mám záhradu aj do domu. FM má slúžiť na to že to ureguluje, akože ja ani neviem že mám čerpadlo tlak konštantný. Ale teda v servise povedali, že medzifázový skrat nastal z dôvodu preniknutia vody upchávkou.. Práveže odstredivé je odolnejšie voči piesku.. má písané neviem či teraz trepnem ale do 150g/m3 sa mi zdá... Lebo tie obežné kolesá sú tam volne nie natesno. Šnekové, tam sa šnektočí v puzdre kde sa dostane piesok ho zoderie. ALe pravda je jednoduchšia na opravu a aj lacnejšia na výmenu toho púzdra a šneku oproti odstredivému.
Odpovedať
Dakujem za doterajsie odpovede. Viacmenej som rozhodnuty pre ponorne cerpadlo. Skuste mi este prosim poradit: vytlak, prietok, do akych hodnot a ktore su dolezitejsie v mojom pripade? Len zopakujem, studna vrt priemer 25cm, dno studne 8,4m a vyska hladiny 3,3m. Pripojim to k 150l nadrzi aj s tlakovym spinacom.Dakujem za kazdu radu. Vzdialenost po najvzdialenejsiu bateriu cca 25m. Voda v RD komplet+hadica v zahrade. Ziadna zavlaha.
Odpovedať
@hazy12 ... co si napisal znamena ze tam mas 250 litrov vody a chces cerpadlo 120l/min ze za 2 minuty Ti to vycerpe? resp. tak rychlo sa Ti tam voda napusti zasa?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 kam by ju tlačil, vypustí 100 l, za 40 sec natlačí a buchne. že sa ponorné čerpadlá dávajú pod hladinu 7 m mu predajca nepovie. To je skutočne odber na 100 € vodárničku. Ale čo už.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hazy12 - tak to ti inak bohato staci slabsie cerpadlo. V klude neake z realnym prietokom okolo 40l/min. Neviem preco ti tam niekto navrhol take silne ked tolko vody nepotrebujes. Tam ti ak nemas poschodovy dom staci cerpadlo co ma pracovny bod okolo 45m a 40l. (pozor pracovny bod nie max. hodnoty). Daj v klude ponorku je to tichsie a komfortnejsie riesenie, ja mam vodu tiez v 4m a mam ponorku umiestnenu v 6m, samonasavacku pocujes a zabera miesto. Ak ides vyslovene po cene tak daj samonasavacku ale ja by som uprednostnil ponorku.
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym za rady. Idem po tej ponorke, len este obehnem nejake kamenne predajne.
Odpovedať
Tak tovar nakupeny, ideme skladat. Este malu otazocku, teda radu ak mozte. Hadicu co som kupil, este som s takou nerobil. Je to taky tvrdeny plast. Je to stocene. Ako to mam vyrovnat? Nechcem to nasilu, aby to neprasklo. Dakujem.
Odpovedať
@hazy12 tak nie je teplo, kebyze das na slnko, povoli to ... mozes to nahriat niecim inym ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?