Rozvody elektriny v záhrade

Ahojte, rozmýšlam ešte pred začiatkom stavby, či a kam mimo domu budem potrebovať v budúcnosti elektrinu. Jedna vec je záhradný domček, tam by som mohol potiahnuť jednu hlavnú vetvu a dať tam malý rozvádzač - z neho by sa napojilo čerpadlo studne (kúsok vedľa), nejaké zásuvky na gril či iné náradie, možno závlaha či nejaké zabudované osvetlenie. Natiahol by som teda chráničku od hlavného rozvádzača v dome do tohoto domčeka (teda na jeho budúcu pozíciu). Má to niekto takto riešené? V tom domčeku ale neplánujem kúriť, nebude to vadiť? A ešte jedna otázka, keďže predpokladám že o pár rokov budem (ak budem potrebovať) mať elektromobil a asi by sa zišlo v prednej časti pozemku, kde bude auto stáť pripraviť zásuvku na nabíjanie. Riešil toto niekto? To znamená tiež chránička na to miesto - ale to mám pri vodomernej šachte takže ju môžem osadiť súčasne s vodou. Ďakujem za názory a rady.
Odpovedať
@erik8989 zahradny domcek sa riesi bezne takto, potiahni tam odbocku, cyky 5x2.5, mozno cerpadlo bude na 3fazy tak preto,tahaj aj rovno kable vsade,nie len chranicky. K pristresku na auto som potiahol 5x4 , na stenu mozes umiestnit rozvodnicu a mozes ju vyuzivat na rozne pripojenia. To ze sa v zahr.domceku nebude kurit to nevadi, pouzi patricne ip zasuvky, isticom to nevadi, ved skrinku v plote tiez nevyhrievas.
Odpovedať
@dent no už by mohol aj nieco výkonnejsie....
Odpovedať
@erik8989 to je otázka na projektanta...
Odpovedať
@dent ok vďaka, tak nejak som si to predstavoval aj ja. @lukino55555 áno, keď budem riešiť elektriku v dome tak s ním prejdem aj toto, ale v tejto fáze potrebujem len uložiť chráničku s káblom, keďže sa budú robiť základy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ak nemaš elektromerový rozvadzač daleko ťahaj to rono z neho a doporučím CYKY 4x4 alebo ked si naročný "kutil" ťahaj dovno 4x6ku
Odpovedať
Profilova fotka
rychlonabíjačka spapá 50kW na to rovno zabudni a bežná 400V nabíjačka potrebuje 25A istenie takže aj prípojku dimenzuj tak aby si potom mohol vymeniť hlavný istič za 32A
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?