Rozmer hadice na prívod vody

Zdravím chcem sa spýtať aký rozmer hadici mám dať na prívod vody ? Volal som na vodárne tam mi povedali že mi bude stačiť 3/4col tak som aj takú kúpil vopred vďaka za radu. :)
Odpovedať
Načo potom otázka, keď si už kúpil...
Odpovedať
Lebo to môžem stále vrátiť ,ja len či som dobre spravil
Odpovedať
Profilova fotka
@marekhlb cez 30 r. robim montera na vodarnach, standartne sa vsade dava 1col, 3/4 ludia davaju len vynimocne , skor na stare , male domy a chalupy... zalezi na tlaku a potrebneho prietoku, urcite nechcete aby sa stalo ze niekto u vas na dvore zacne polievat a vam v sprche poklesne tlak... a taketo neprijemnosti nestoja za to usporit par euro..
Odpovedať
1) urcite 32 vonkajsi priemer, nie 25. Poniektori dokonca davaju 40 na privod. 2) HDPE nie LDPE, idealne material PE100 RC Pokial nekupujes kilometer, rozdiel ceny je zanedbatelny. Nechapem ludi, co stale davaju LDPE. Rovnako nechapem, ze vacsina ma skladom prave LDPE a HDPE max. na objednavku. Ked spomenies RC, to uz pozeraju na teba ako na mimozemstana. Ale maju napr. v Empirii, dokonca skladom a predaju ti presny pocet metrov. HDPE rúra voda 32x3,0 SDR11 PE100 PN16 100 m návin PIPELIFE RC SUPERPIPE
Odpovedať
S LDPE z Plastiky som robil 15 rokov od 90-ho roku. To o HDPE vo veľkoskladoch netušili. Teraz mi to príde skôr naopak. Mne sa s LDPE robí lepšie. A na prípojku radšej 32 ako 25...
Odpovedať
Tak ďakujem všetkým za pomoc ,zajtra to vymením za HDPE D32 snáď to budú mať na sklade a keď nebude a dám len LDPE bude to problém ?
Odpovedať
Problem to nebude, ale HDPE ma vyssiu zivotnost + je odolnejsia. RC variant netreba ani obsypavat pieskom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jajacon montér ste, ale životné prostredie Vám nič nehovorí. Polievať záhradu pitnou vodou? Až bude stáť 5€/m3, tak si tú zeleninu môžete rovno kúpiť v obchode. A to, že robíte roky tiež nič nevypovedá, robím 49 rokov a dávali sme 1", ale pozinjk, ale tam je oveľa vyšší odpor a naviac sa zanáša. To bol dôvod na vyšší priemer, nie životnosť, Podľa meraní bezkontaktnými prietokomermi prietok potrubím je asi 4x vyšší ako uvádza norma, darmo sa hádam s projektantami, keď vymieňajú stupačky na panelákoch za väčší priemer. Takže 25 mm dom utiahne bez problémov, a polieva sa daždovou vodou
Odpovedať
@zefe Tiez som chcel dat hdpe, ale nikde ju nemali a vsetci predajcovia hovorili, ze to sa dava na zavlahy, lebo je velmi labilna. Tak som musel kupit ldpe a aj vodari pouzivaju len ldpe.
Odpovedať
@originalx taktiez mam LDPE a urcite ju nebudem vykopavat, lebo nieje HD ako je teraz moda :-) @zefe Taktiez mam 40ku, lebo taky je vyvodz cerpadla, tak som vsetko az po domaci rozvadzac kupil v 40ke, nech sa zbytocne cerpadlo netrapi a nemam nudzu o vodu za kazdych podmienok.
Odpovedať
Nech si kazdy da co chce. Mne sa najviac pacia kecy majstrov "tisic rokov to robime takto a s tymto". Pokrok nezastavime. Uz len cakam, kedy niekto zapoti, ze v pohode je aj pozink. Mozno staci aj zahradna hadica, vsak voda potecie ;-) Ja som kupil HDPE RC. Je dost mozne, ze aj LDPE by ma prezilo, ale preco nedat lepsie, ked to nestoji skoro nic naviac...robim to pre seba. Samozrejme, nejakemu vodarovi to je jedno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?