Rozdvojka vo vodovodnej šachte

Zdravím. Chcel by som poradiť. CHcel by som si vo vodovodnej šachte urobiť rozdvojku, aby som tam mohol napájať záhradnú hadicu na polievanie záhrady resp. umývanie auta. Taktiež som rozmýšľal, že by som si urobil rozdvojku v šachte a potom odtiaľ potiahol zakopanú hadicu bližšie k záhrade a tam urobil nad zem nejaký vývod, aby som nemusel napájať 40 m hadicu. Chcem poradiť ako to urobiť a aký materiál kúpiť.
Odpovedať
@miro2203 Zavolaj si vodara, ak hladas radu tu tak to nie si schopny spravit. Ako mame vediet aky tam mas materiel a ako to vyzera, co ti mam povedat kolko mas kupit kolienok teciek ventilov a aky velkych? Kup si hadicu a daku armaturu ktorou ju zapojis za vodomer.
Odpovedať
tak pravda ked nie je foto tak ťažko poradiť... skúsim odfotiť... možno to pomôže
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@miro2203 Ako si to nakoniec urobil ? Vie mi niekto poslať odkaz na príslušenstvo, ktoré mám nakúpiť nato, aby som vo vodomernej šachte mohol počas stavby napojiť hadicu ? (zrejme nejaké T-čko, uzatvárací ventil a koncovku do ktorej môžem zasunúť hadicu)
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks človek nemusí byť jadrový fyzik, ale ak toto nezvladneš tak bývaj v panelaku Entov sekcii eshop si vyber maš tam plasť, med pajkovacia, med lisovacia, alpex, HDPE, pozink, podla toho čo tam maš a na čo maš peniaze
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@purplesticks auqamat predava fitingy armaturi ldpe hadice ventily aj zahradne hadice
Odpovedať
ukaz fotku v ente a predaju ti vsetko potrebne akurat, ked netusis o com, asi to nezapojis ... a toboz ak to je priamo vo vodomernej sachte ... tam len tak cachrovat so zapojenim ..."approved by vodarenska spolocnost" 😄
Odpovedať
@kovacovskatehelnasmaltovna @shadowmilan po roku to hadam nejak zvladol
Odpovedať
@cukrik25 ja som temu neozivil, nepozeral som na datum, len mi vyskocila ako aktualna ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Čo by ste odporučili? Chcem zo šachty vytiahnuť von vodu na polievanie, či umývanie bicykla a pod. Rád by som tam dal niečo podobné: https://www.manadatrading.sk/assets/n... Moja otázka je, čím mám vytiahnuť von prepoj šachta - vodovod? Vodovod má klasickú prípojku 1,9 cm (3/4 "). Natiahnem klasicky len LDPE hadicu? Asi bude treba aj redukcia. Alebo odporúčate iné riešenie? bude to blízko, možno nejaké 3m dokopy. Na fotke je vidieť vývod do domu, vedľa je otvor na ten vodovod.
Odpovedať
@erik8989 Presne tento záhradný stĺp mám. Teda mal som, pred 2 týždňami mi na to padol obklad a zlomilo sa mi to. Ale už mám kúpené druhé, až bude teplejšie, tak to vymením. Ja to mám odtiaľto: https://shop.topgarden.sk/zahradny-vo... Aspoň som ti to mohol odfotiť, ako to vyzerá napojené. Ak budeš vodu rozbočovať v šachte (a máš potrubie 32 mm) , tak potrebuješ takéto T koleno: https://www.stavbaeu.sk/zahrada-a-cho... potom 2 L kolená, aby si to otočil von zo šachty a smerom hore: https://www.stavbaeu.sk/zahrada-a-cho... a nakoniec takúto nejakú redukciu - podľa toho, aké je to napojenie vnútri toho stĺpa: https://www.stavbaeu.sk/zahrada-a-cho... Len tomu stĺpu musíš spraviť nejaký základ, ja tam mám betónovú pätku a na nej ešte dlažobnú kocku. A nezabudni v šachte uzatvárací a vypúšťací ventil na ten záhradný vodovod, aby si ho v zime mohol uzavrieť a vodu vypustiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?