Reklamácia - elektromer zle meria

ahojte.. mam otazku ako postupovat/ci ma niekto realnu skusenot. Stav je taky, ze elektromer z elektrarny meria cca 1,5 nasobok realnej spotreby. Je to prevereny fakt, nakolko za elektromer bol namontovany dalsi kontrolny elektromer priamo do rozvadzacu. Vzhladom na to, ze zijem na ulici, kde je 15 rovnakych domov, namerana spotreba na kontrolnom elektromere konecne +- suhlasi s tym, co maju ostatny. Dalsia vec je ta, ze po vypnuti istica v rozvadzaci, elektromer sa veselo dalaj toci, pomaly, ale toci, nepretrzite. Napojeny na mna nieje nikto, toto som si skontroloval. Vzhladom na to, ze kusim s DEVI, je to pre mne celkom zaujimave cislo ci uz v kw, alebo v , ktore pralim na viac. 1. otazka (ako reklamovat, aby som docielil to, ze pri vymene, bude moc byt aj moj revizny elektrikar, aby overil spravnost zapojenia povodneho elektromeru) 2. otazka (je moznost dat si elektromer overit sam, po demontazi od ZSE) viem, ze mozem zavolat ZSE, ale kym tam zavolam, chcem byt pripraveny. dakujem za postrehy a napady. dakujem m.
Odpovedať
najskôr sa presveč či ozaj meria špatne vypni všetke spotrebiče v dome,i vytiahnutím šnúr,potom všetke ističe okrem hlavného, kontrola elektromera či sa točí,ak sa vtedy točí reklamácia sa uzná skontrolovať ,ale spojenie od hlavného po elektromer môžeš až po odblombovaní musí tam byť obvodný elektrikár,vtedy tam môže byť revízny a skontrolovať zapojenie, elektromer žiaľ nemôžeš dať skontrolovať sám nie je to tvoj majetok, spísať zápisnicu a pokúsiť sa vyreklamovať od posledného odpočtu
Odpovedať
Sa mi zda, ze elektromer sa po vypnuti otoci tak, aby cierna znacka na kotuciku viditelna a moze sa tam dostat tocenim dopredu alebo dozadu (odkial to ma kratsie). Ale moze byt aj zle nafazovany,
Odpovedať
Takze,elektromer bol zle nafazovany, voľný beh, a k tomu aj zle meral, výsledok 1,5 násobok oproti reálu..... Zle nafazovanie opravili, furt však rozdielna spotreba medzi fakturacnym a kontrolným. Požiadal som teda o štátnu skúšku, elektromechanický demontovali a dostali sme nový, a hla, zrazu faktúrach a kontrolný meria rovnako... Čakám refakturaciu za voľný bech, uvidíme aké bude stanovisko po statnej skúške.. Viem že je zlý, na 100%, uvidíme či nebudú zastierania.. Informujem ako to dopadlo :)
Odpovedať
Môj 87ročný otec ako bývalý elektrikár dobiedzal do elektrárni tak intenzívne, že mu vymenili bezplatne až 3 elektromery za sebou. A čuduj sa svete, ten posledný meral najmenej /nie však správne/, tak si ho nechal. A čím argumentoval? Vypol všetky spotrebiče a zasvietil jednú 100 wattovú žiarovku na 1 hodinu. Elmer mu nameral viac ako 100 W. Toto je skúška na elektromer, každý si môže takto skontrolovať správnosť merania toho svojho. To budete prekvapení.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@mstora ako si dopadol ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?