Problém s prípojkou na internet

Profilova fotka
Ahojte, možno mi bude vedieť niekto poradiť. V lete som realizoval kompletne zemné prípojky k rod. domu- plyn, elektrika a aj kábel na telefónne resp DSL internetové pripojenie. Vtedy som aj vyvolával na zákaznícku linku T-comu ohľadom informácie, aký kábel na to zakopať.Bolo mi operátorkou, ktorá to ešte zisťovala u technika , povedané že FTP alebo STP kábel v chráničke. Zakopal som teda FTP kábel v chráničke. Teraz sa pokúšam o realizáciu prípojky na dsl intenet zemou ako mám nachystané, ostáva to iba pretlačiť popod cestu (bočnú miestnu komunikáciu) k telef. stlpu oproti nášmu domu. Došiel technik (asi iný) a zdelil mi, že tento kábel nie je absolútne vhodný do zeme a že ma naň žiadny technik nepripojí. Navrhol mi vzdušné vedenie a ďalší stĺp pred domom. Podotýkam, že všetky prípojky budú v zemi ako v 21. storočí, len ten internet by som mal vedený káblom vzduchom ponad celý dvor až k domu cca 20metrov. Som z toho viac než vytočený. Je to ozaj tak, že FTP kábel v chráničke nemôže byť v zemi? Rozmýšľam teda vykašlať sa na dsl prípojku. Mám možnosť pripojenia na asi 2 poskytovateľov bezdrôtového internetu v porovnateľných cenách ako vyjde dsl-internet. Aké máte skúsenosti s bezdrotovvým internetom čo sa týka rýchlosti s stability? je to rozumné riešenie? Prezeral som rôzne diskusie aj na iných PC a IT fórach, ale nič konkrétne som nenašiel. Odporúčali by ste mi aj takúto alternatívu? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Vitaj v klube, ku mne prisiel technik, povedal ze vzduchom. Tak som mu povedal, ze na to nech zabudne, ze to radsej vykopem sam. Ze super. O tyzden sa ozvala pani, ze ma nepripoja, lebo koli mne nikto nebude tahat kabel. Som na ulici zatial sam. O tyzden mi zavolala dalsia a ponukla mi 230kb Edge cez ich mobilnu siet. Nevedel som ci sa mam smiat, alebo plakat. Tak som dal vybudovat na svoje naklady jeden vysielac a pripojil sa vzduchom. Za nizsiu cenu a 3x rychlejsie. Dufam,ze telekom coskoro skrachuje.
Odpovedať
Profilova fotka
nevidim dovod, preco by nemohol byt kabel v chranicke v zemi. Nech technik uvedie dovod - ale pisomne. Najlepsie sa obratit na vyssi level managementu. co sa tyka bezdrotoveho pripojenia - silne to zavisi od miestneho providera. Ak to nevyjde s DSL, skus si zaobstarat pripojenie bez viazanosti, pripadne ziskat referencie ludi a zistit, ake su ich skusenosti (vypadky/ping time/prenosova rychlost/agregacia).
Odpovedať
Hlupost. 1. FTP kabel moze byt aj v zemi, samozrejme dostatocne hlboko aby sa "neprekopal" do chranicky by nemala natiect voda... 2. Moja skusenost s T-Comom. V lete sme rekonstruovali osvetlenie u zakaznika pri Nitre. Tiez si zavadzal DSL. Pracovnici T-comu mu povedali ze kedze sa jedna o cca 30m, kabel MUSI ist v zemi. Samozrejme mu ponukli ze mu to aj vykopu. Prisli s honkou, kabel natiahli a zakopali. Zakaznik za to zaplatil nehoraznu sumu, sam by som mu to vykopal za polovicu. 3. Najprv si zisti kto v Tvojom okoli poskytuje mikrovlnne pripojenie. Hlavne pomer cena/sluzba. A skusenosti s mikrovlnkou? Netvrdim ze sa nikdy nestane ze vypadne. Vacsinou je to na 10-15 minut aj to sa stane tak raz za mesiac. A Mozno raz do roka vypadne aj na dlhsiu dobu, mozno den. Vacsinou po nejakom extremnom pocasi, burka, fujavica a pod. Napriek tomu som spokojny, nikdy by to nebolo take zle ze by ma to nejako vyrazne obmedzilo. Okrem toho takyto poskytovatelia maju vacsinou za tie iste peniaze ako T-com vyrazne lepsiu sluzbu. 4. S T-comom radsej nemat nic.
Odpovedať
Profilova fotka
pozri stale je tu taka moznost ze si nechas tu ich pripojku doviest len na hranicu pozemku kde ti konci ftp kabel. dalej to uz nemusi byt ich starost. tam nech ti daju ukoncenie a tym to pre nich hasne. od tial si ty uz mozes dat aky chces kabel. kludne aj ftp akurat si na rj11 koncovku, ak ti tam daju malu dierku alebo rj45 ak velku. zalezi od nalady. stale mas ale moznost tu ich zasuvku zrusit a dat si tam svoju napr spojku http://www.alza.sk/zarezova-spojka-st... a v dome to uz zapojis do splitera a odtial do dsl routra. to uz ale ich trapit nemusi. od nich si to nechas spravit len po hranicu.
Odpovedať
Profilova fotka
DSLko som objednal do "orindžu", avšak prípojku realizuje samozrejme Tcom.
Odpovedať
Profilova fotka
ono to vobec nieje problem... proste si povedz ze to chces len na hranicu ze tam budes mat umiestneny router. tam ti to budu musiet nechat. a potom sprav co som ti napisal.. takto to riesil krstny ktory mal s tym tiez problem toto som mu poradil nakolko robim zo sietami a viem co je mozne a co nie.... potom je uz len otazka. ci mas niekde pri hranici stlp alebo nieco podobne. a co sa tyka toto kablu tak predavaju sa aj original kable do exterieru ale meter stoji cca 0,7€ a je podstatne hrubsi ale pokial to mas v chranicke tak by ich to nemalo co trapit.
Odpovedať
Profilova fotka
@matosc este k tomu FTP kablu, bezne kable naozaj nie su vhodne do zeme a to koli materialu. Ani 230/400V kable nemoze ist hociajky do zeme. Aj ked je v chranicke casto sa stane, ze niekde praskne a naplni sa vodou. Na druhej strane ked ho mas v chranicke , proste natiahni novy...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj problém je aj v tom, že bohužiaľ dal som ten ftp kábel do úzkej chráničky, nevyznám sa rozmeroch ale asi priemeru 2,5cm, a v priebehu sú aj nejaké ohyby a nedá sa mi tým káblom v chráničke pohnúť, je tam takpovediac napevno. ďakujem všetkým za názory a posúvam radšej túto diskusiu smerom : Aké máte skúsenosti s bezdrotovým - mikrovlnným internetom.
Odpovedať
@matosc S T-comom urcite nic spolocne. Presne ako si si zazil toto, ze jeden ti povie nieco, dalsi den to uz neplati a treti den je vsetko uplne inak. Na zakaznickej linke ti nic realneho nepovedia. A za tie ceny, co davaju, mas wi-fi dvakrat tak rychle. V nasej lokalite sme vyskusali niekolkych poskytovatelov, teraz mame najlepsieho zatial. Cena, vykon, stabilita, a este aj ochota - pretoze v mensej firme sa budu sakra snazit, aby si udrzali aj jedneho zakaznika. V T-come im to moze byt jedno, jeden viac alebo menej. Cize hlboko suhlasim s @asmat, od telekomunistov co najdalej. Ale zalezi aj na tom, akych wi-fi poskytovatelov mas v okoli. Myslim si, ze by si ich mohol vyskusat, vacsina to dokonca ponuka ako bonus, jeden mesiac zdarma. A telekom si nechat ako poslednu moznost.
Odpovedať
Profilova fotka
@matosc no ja mam 6mbit 5Ghz spojenie (tcom nukal len 2). Ping byva 20-40ms, ale sem tam to vypadne. Lenze to mi v minulej robote vypadavalo aj DSL :). Celkovo som spokojny. Zavysi na akom HW sa to cele postavi.
Odpovedať
Doma mame od cca 2005 net sireny vzduchom. Raz nam nesiel lebo nam odisiel nas sukromny adapter od routra a druhy krat, ked bola vichrica a stalo sa nieco s vysielacom, co do par hodin vyriesili a dalej to fungovalo. Urcite odporucam, aj ked to cele zavisi aj od lokality, kde si. Ci je bazova stanica plna, kolko extremnych "stahovacov" na tom funguje atd... Co sa tyka jednania t-com technikov, urcite tak jednaju aj preto, ze net si objednal od orange-u. Je tam velmi "skareda" politika a niekedy sa stane, ze povedia zakaznikovi, ze sa cez orange pripojit neda, ale ak spisu s nimi zmluvu(co maju zato extra prachy), bude sa to dat....takze toto ich jedanie ma vobec neprekvapuje...ich je vedenie a preto si to mozu dovolit :(
Odpovedať
ale na druhu stranu je nieco ine mat natiahnutu optiku do bytu ako wifi poskytovatela. A ked je iba jeden opticky poskytovatel, tak sa neda nic robit :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vlado35 ale do domu sa optika netaha...len k bytovam, to by bolo priliz nakladne...ale inak super mat v rod. dome opti :D
Odpovedať
@matosc asi si kupil obycajny FTP pripadne SFTP, ale ak to ide do zeme treba kupit FTP, alebo SFTP kabel urceny do vonkajsieho prostredia, ten je ciernej farby a dost tvrdy. e to kvoli tomu ze dodavatel signalu musi garantovat dekrarovanu prenosovu rychlost a kvalitu spojenia, to v pripade ze das do zeme kabel urceny na vnutorne pouzitie mozebyt casom problem, jeho izolacia pri nizkych teplotach praska. @ramiem optika sa taha aj do rodinnych domov, pokial je na ulici rozbocovac, zopar som ich pripajal.
Odpovedať
Na zaklade skusenosti mozem povedat len jedine .... S T-ckom nikdy nic nechcem mat aj keby ponukali sluzby zadarmo. Myslim, ze mi da vela ludi za pravdu. Takto skostnatelu spolocnost nepotrebujem ..
Odpovedať
@osc ak mas na vyber, tak ano...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?