Problém s plynármi - urobili prípojku a vinu hodili na nás

Mam taku otazku, zacal ma otravovat jeden "pan uradnik" z SPP ohladom rozkopavky a vypilenia statnej cesty (len kusok cca. 20 cm x 40 cm). Ide o to, ze som stihol akciu na kluc od SPP - zaplatil som, podpisal zmluvu s SPP a oni poslali ludi co urobili, vykompali celu pripojku az po plot, po skrinku. Prisiel som z prace a oni vypilili ten kusok z cesty a pritom sa ma ani nikto nepytal! Dali znacky okolo, ze to dorobia, zahadzali to iba, vzali znacky a uz sa neukazali. Mali to este zaasfaltovat. Teraz robil ten pan z SPP reviziu ciest u nas (v obci) a zbadal to a hodil to na mna, ze preco to tak mam ... Ked som mu ukazal zmluvu, ze jeho to nezaujima, ze to oni robili, ze som im to zaplatil ako investor a o vsetky zmluvy a povolenia sa starali oni. Je to tam napisane! Ti ludia co to pokazili isli na dochodok, tak to dorobili novi po nich aj to je zaasfaltovane, ako keby tam nikdy nic nebolo. A ked som mu to povedal, ze on chce vidiet papiere, ze to mohli robit a ze si nepamata, ze by daval na to vyrezanie povolenie. A ten si dost dobre pamata mena. Pritom si aj pamatal, ze som si vybavoval vodu a ta je vporiadku aj povolenia. Tak by som nebol taky blby, ze by som toto zle urobil, resp. som si zaplatil na kluc sluzbu od SPP! Vraj, ked povolenia, co mu prinesie ten z tej firmy co to rezali a nebude tam to potvrdene, tak mi chce dat pokutu!!! Ale CO MAM JA S TYM?? Nie je to chore? Je to uz urobene, priznali si chybu, aj ich zastupca to volal tomu panov, ale on si mlel stale svoje. A potom, ze si tu pokutu mam vybavit pravne s nimi! Ma na to pravo? Ze jeho nezaujima zmluva medzi SPP a mnou. Prosim o radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus mrknut do zmluvy medzi tebou a SPP, kto vybavuje rozkopavkove povolenie. Ak si to mal urobit ty, vina je tvoja. Ak to malo urobit SPP, pokutu by mali dat SPP.
Odpovedať
Profilova fotka
pán z SPP nemôže nikoho pokutovať, treba na neho podať sťažnosť na podniku, cesta(chodník) je buď majetok obce alebo štátu, SPP je súkromná firma. Takže si nerobte nervy. Pozrite sa do kat. mapy, komu patrí pozemok s chodníkom. Montéri SPP sa neboja rozbiť cestu, urobia zápis o poruche a zo zákona majú povolenie. Ešte raz, nech sa legitimuje a zoberte si svedka o čom hovorí, uvidíte zmenu rétoriky.
Odpovedať
Profilova fotka
@2l8 pošli ho doprdele.Ak si ohlásil rozkopávku obci tak čo sa on stará do toho.
Odpovedať
ja hovorím to isté. On sa nemá čo starať do chodníka. Je to majetok obce, nie SPP. Súhlasím s predošlými dvoma pánmi. Nedaj sa!!! A maj svedka.
Odpovedať
Takto ako som pisal, v zmluve je jasne napisane, ze rozkopavkove povolenia vybavuje SPP a oni vyrezali zo statnej cesty co je v obci ... :) No ten veduci tych co to robili ma za mna podat ziadost na SPP aby mu vydali tie povolenia a ma ich dat tomu panovi z SPP, a ak vraj tam nebudu potrebne veci, resp.od neho udobrene (co si vraj nepamata), tak mam dostat pokutu ...
Odpovedať
Profilova fotka
toto čo sa deje na tomto Slovensku to je strašné niečo už byrokracia.
Odpovedať
Mne tiež ako tebe robili prípojku tento rok. Nič neoznámili len len som zbadal jamu pred pozemkom, a potom mi došlo že to bude asi SPP. Sami si všetko robili, tiež vyrezali kus asfaltu, aj ked by sa to dalo urobiť bez vyrezania. Spravili prípojku zeminu užabovali, a kde mal byť asfalt tak to zabetonovali. Takže namiesto asfaltu mám beton. A nikomu to nevadí. Keď ti spravili prípojku, tak zarob jednu miešačku a zabetonuj si to sám. A buď rád, že si jeden z posledných komu prípojku na vlasné náklady zrealizovlo SPP. :-)
Odpovedať
Ale oni to prisli uz opravit, aj to je zaasfaltovane ako som pisal, to len ten cudny uradnik zo statnej spravy to chce dodatocne riesit, aj ked je to uz opravene a uznane od SPP :(
Odpovedať
Ked je vsetko hotove, tak nie je co riesit. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
a je to
Odpovedať
Profilova fotka
@2l8 ked pride ten uradnik,tak sa ho opytaj o com vlastne rozprava.o akej rozkopavke.ty si nepamatas ze tam bola rozkopana cesta a nech ti ju ukaze.pouzivaj jeho zbrane a mas pokoj.nepomoze si.on tiez nema dokaz ze to bolo rozkopane a ty o tom nic nevies.kesles nanho.je to blb co musi ukazovat nejaku cinnost.to je vsetko.
Odpovedať
No odvtedy ubehlo min. pol roka alebo tak nejak. Vyzera to, ze je zo Ok., lebo som mu nechal svoje cislo a aj cislo jedneho, co to mal nastarosti. Neozval sa. No ktovie, ale je to uz pekne zacelene ako keby tam nic nebolo, i ked farebne sa to trosku lisi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?