Problém s inžinierskymi sieťami pri pozemku

Profilova fotka
Dobry den, chcela by som sa informovat, ci nemate skusenosti s rozsirovanim inzinierskych sieti pri vystavbe noveho rodinneho domu. Minuly rok sme zacali s vystavbou rodinneho domu v nasej obci v casti, ktora patri do intravilanu obce, ale nie su tam este ziadne siete. V danej lokalite je iba 11 stavebnych pozemkov, a z tohto dovodu je pre VSE nerentabilne urobit pre nas elektricke pripojky. Pozaduju od nas vypracovanie projektu na rozsirenie siete, ku ktoremu ale musime dat najskor vypracovat projekt miestnej komunikacie, ktora je vo vlastnictve obce a projekt ma obsahovat cestu s presne vyznacenymi chodnikmi a vsetkymi sietami. Samozrejme to mame hradit my. Aj vodovodnu pripojku si mame urobit na vlastne naklady. Kanalizacia je planovana na tento rok a pojde cez spominanych 11 pozemkov. Stavebne povolenie sme minuly rok dostali bez problemov, ale s vytvorenim sieti ma uz obec problem. Dakujeme za kazdy nazor.
Odpovedať
Čo konkrétne chceš vedieť? Kto ti tie siete pritiahne k pozemku? Asi nikto. Prečo čakáš, že to niekto spraví? My sme tiež kúpili pozemok - vlastne z poľa sa vytvorí ulica a niekoľko nových parciel. Na siete (elektrina, voda, plyn, kanál a cesta s osvetlením) sa skladáme 11 vlastníci. Každého to bude stáť 16.000 EUR. A to je cesta (aj tie siete pod ňou) o dĺžke cca 100 metrov. Robí to pre nás jedna firma, ktorá zabezpečí komplet projektovú dokumentáciu, stavebné povolenia, výstavbu sietí a cesty ako ja kolaudáciu a odovzdanie obci. A kto iný, ako vy, by to mal hradiť?
Odpovedať
@thodosy Ako sa to môže robiť na cudzích pozemkoch? @majka0610 Jednoznačne treba, aby to všetko organizovala obec v zmysle ÚP. Realizáciu žiadať písomne na obecnom zastupiteľstve, prípadne sa dohodnúť s obcou na príspevku.
Odpovedať
Nerozumiem ako vam SU mohol dat SP bez IS.Toto sa Vam moze tahaat velmi dlho. Nic ine ako urobit si ich sami Vam neostava. Obec ak nema peiaze,nema to z a co urobit. Takych o si robia siete za vlastne j e kopa, tie peniaze ani nebol az taky problem ako tie nervy kym sme to vybavili. @voktor811 obec nieje povinna povinna siete urobit,moze im poskytnut ten pozemok, v tom pripade mozu byt radi,ze ho nemusia platit.
Odpovedať
@atlaska Je tam, ale viac stavebných pozemkov, tak obec by to mala organizovať, ak starosta za niečo stojí.
Odpovedať
@viktor811 joj co by nasa vlada alebo obce mali vsetko robit............co by sme my ludia mali v ramci slusnosti robit a nerobime........
Odpovedať
@viktor811 Vieš si predstaviť, že by na lokalite Čierna Voda (dúfam, že to poznáš) mala obec postaviť inžinierske siete? Veď toľko peňazí nemá ani rozpočet Bratislavy! Jednoducho sa predá pole, investor to rozparceluje, vybuduje siete, cesty a tieto v rámci ceny pozemkov zaplatia budúci vlastníci pozemkov. Tak to funguje všade. Očakávať, že obec vybuduje cesty a siete je ako čakanie na pannu Máriu. Obce na to nemajú peniaze. To si musia vlastníci pozemkov sami zabezpečiť. Obec to potom odkúpi za 1 EUR.
Odpovedať
@thodosy To všetko aj tak organizačne muselo prebehnúť pod hlavičkou obce. Podľa mojich vedomostí tam obec nebola rozhodujúcim vlastníkom pôdy. A potom z akého dôvodu sú tam najvyššie dane za stavebné pozemky v SR.
Odpovedať
@viktor811 obec nic neorganizuje na sukromnyc pozemkoch. Vyjadruje sa k SP. Ak je obec majitel cesty, ,samozrejme treba jej povolenie k rozkopavkam a k ulozeniu sieti.
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy prosim , mohli by ste mi na tu frmu poslat kontakt ? ktora robi siete aj cestu a vlastne vsetko? Dakujem
Odpovedať
@didianac To ti nepomôže. Za prvé je to v Stupave. Potom tá firma je len jednoúčelová. Sprostredkovateľka, ktorá celú túto akciu koordinuje ju vytvorila len za účelom tohto projektu, takže iné stavebné práce nevykonávajú. Ona je vlastne realitná kancelária. Treba osloviť nejaké stavebné firmy v tvojom okrese, alebo realitné kancelárie, ktoré realizovali nejaké developerské projekty (napr. výstavby rodinných domov). U nás si to tiež pôvodní vlastníci pozemkov (polia) chceli urobiť sami, ale po chvíli zistili, že nemajú na to dostatočné skúsenosti, preto požiadali tú majiteľku realitky o pomoc (oni sa osobne poznajú). Ja som už len kupujúci - kupujem parcelu od tých pôvodných vlastníkov, lebo časť pozemkov ponúkli na predaj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?