Problém s elektrickou prípojkou ... Elektrárne ma odmietajú pripojiť do sústavy

Ahojte, prosím vás o radu ak niekto viete. pred dvomi rokmi som požiadal SSE o pripojenie do distribučnej sústavy, to mi schválili (že majú dodstatočnú kapacitu atď ...), uzavreli sme zmluvu o pripojení a uhradil som pripojovací poplatok. Problém nastal pri určení bodu napojenia. Okolitá sieť chatovej osady má totiž neznámeho vlastníka siete. Tá sieť bola vytvorená čiastočne chatármi a materiál dodávali elektrárne, majú od toho komplet mapu s podzemnými káblami. Najbližší kábel ide od môjho pozemku 5 metrov, ale odmietajú ma tam napojiť. Systém napojenia chát je mimochodom zaslučkovaním, tzn. z chaty na chatu. Chcel som od nich, nech ma tiež napoja ako sú napojené ostatné chaty, nakoľko je také pripojenie len 0,5m od môjho pozemku. Pred 4 rokmi pripojili jedného človeka tak, že v zemi sa napojili na kábel a bolo. Čítal som energetický zákon a podľa neho by oni mali mať povolenie na podnikanie na takej sieti a ako prevádzkovateľ sústavy by ma mali pripojiť a nesprávať sa takto diskriminačne predsa ... Viete mi niekto poradiť ?? Ďakujem veľmi
Odpovedať
Profilova fotka
A kam ta teda chcu napojit ?
Odpovedať
Na trafostanicu, ktorá je 350m odtiaľ ... pričom z tej trafáčky sú zapojené ostatné chaty. Samozrejme na vlastné náklady a cez cudzie pozemky.
Odpovedať
@tomik39 pred 2 rokmi, pred 4 rokmi...a teraz v 2016 po dvoch rokoch idete niečo riešiť? Nemohla sa zmeniť situácia s kapacitou medzičasom? Nemohol byť pripojený niekto iný? Vo väčšine takýchto prípadov sa snažia elektrárenci chrániť najmä odberateľov nepripojením na ich želaný bod napojenia z dôvodu možného preťaženia a tým odstavenia nie len seba, ale aj susedov, čo si ale málokto dokáže uvedomiť.
Odpovedať
Vybavujem to dva roky a ak ste dobre citali, vidite ze problem je v bode napojenia a nie kapacite. Ziadost mam stale schvalenu, ale bod napojenia mi nechcu dat blizsi (este uvediem ze kapacita je na okolitých kabloch dostatocna). Ten spred 4 rokov je ten isty pripad, akurát on to dostal bez problemu a ja takto. Ako hlavny dovod uvadzaju to, ze nemozu zasahovat do cudzích kablov, avsak sami tieto kable spravuju ako prevadzkovatel distribucnej sustavy v zmysle zakona.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?