Prívodný kábel zo stĺpa k elektromernej skrinke

Profilova fotka
Poprosím elektrikárov o názor a pomoc. Mám doma 25m kábla CYKY 4x10 Môžem ho použiť pre vzdušnú prípojku zo stĺpa k elektromernej skrinke? Jedná sa o jednofázovú jednotarifnú prípojku, s hlavným ističom 25A v elektromernej skrini. Ďakujem pekne za odpovede. :-)
Odpovedať
1-Projekt.... 2 Distribútor vám to nepripojí .... dôvod používa hlinu.. mal by tam ísť AYKYz4x16 . CYKY 4x10 môžete použiť od RE do domu ...
Odpovedať
@jamk1 nie
Odpovedať
Profilova fotka
@martin272 Ďakujem za dve úplne nepodstatné odpovede na moju otázku. Nepýtal som sa ani na projekt a ani na distribútora. Pýtal som sa na možnosť použitia kábla CYKY 4x10 pre vzdušnú prípojku zo stĺpa k elektromernej skrinke. :-)
Odpovedať
@jamk1 Prepáčte ale vy neviete ani sám čo chce ......jasne som vám napísal. Kto vám pripojí kábel do SPP ??? kto vám zablombuje Hl. istič ? Nebodaj elektrikár ??? On akurát vám natiahne kábel zapojí na hl.istič . A ako som napísal CYKY nie ! Len od RE do domu .......... PS: Lutujem že som aj to napísal
Odpovedať
@jamk1 A povolia prípojku vzduchom?
Odpovedať
@jamk1 Od @martin272 si dostal podstatnu odpoved. Ide o to, ze aj ked tu pripojku financujes Ty, tak ona potom prechadza do majetku distributora. A Distribucia robieva problemi, ked je pouzity medeny kabel. Oni vyzaduju hlinik. Ale na druhej strane mne osobne zatial pripojili vzdy aj medeny kabel, aj ked to vzdy bolo s komentarom.
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 No vidíš...aj susedia okolo mňa sú popripájaní meďou a nemali problém. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 To nebola otázka. Nikto sa ich pýtať nebude. Ak neviete, ako sa takéto prípady riešia, tak si to skúste zistiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin272 Pre Vás tiež len rovnaká odpoveď, ako som už písal. Ak neviete, ako sa takáto výmena kábla vedeného vzduchom rieši, tak potom viete ešte veľmi málo...
Odpovedať
@jamk1 Tak potom preco sa pytas ? :)
Odpovedať
@jamk1 Inak ja osobne som este nikdy na vzdusne vedenie nepouzil hlinikovy kabel :)
Odpovedať
Ja len preto, že bolo napísané obyčajné CYKY a nie závesné... Kľudne sa môže aj medené použiť, keď je k dispozícii.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to kabel cyky J 4x10 alebo cyky-z J4x10.
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 je najaky logicky dovod, preco vyzaduju hlinik ?
Odpovedať
Co takto si precitat pripojovacie podmienky? Je to tam myslim celkom jasne napisane.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter neviem ci to bolo urcene mne mne, ale u nas a). 3.5.2 Prípojky nn zhotovené podzemným káblovým vedením Minimálne prierezy káblov sú 4x16 mm2 Al. Pri zhotovení prípojky odbočením tvaru T je minimálny prierez 4x25 mm2 . Ak sa použije kábel s medenými vodičmi je minimálny prierez o stupeň nižší. Z toho by sa dalo dedukovat, ze med je OK, alebo ?
Odpovedať
@majkoj vsetkym, je ☺
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?