Prípojka vody dlhá 250 m. Bude v nej kvalitná voda?

Profilova fotka
Ahojte . Máme malú dilemu. Vyvŕtali sme studňu , ale nevieme ešte či bude voda pytná a čím ďalej tak tým viac o tom pochybujem. Máme možnosť dotiahnuť štátnu vodu , ale nakoľko sme poslední , vodári nás upozornili , že na tej prípojke ktorá bude cca 250 m nám nezaručia kvalitu vody . Pýtal som sa človeka ktorý s tým robí a ten mi povedal, že by sa toho nebál. MÁTE NIEKTO TAKÚTO DLHÚ PRÍPOJKU ? Ešte podotknem ,že sme na konci dediny a prípojka by šla od ukončenia hlavného vodovodu ešte ďalej iba pre nás . Je možnosť ešte predĺžiť hlavný vodovod , ale bohu žiaľ na vlastné náklady a to je už iná finančná aj administratívna práca .
Odpovedať
Kamos ma pripojku asi 300m tiez je niekde na konci. Kvalita vody je ok. Jedine co by ta mohlo trapit je ak je to do kopca tlak vody. Merac spotreby vody budes mat pravdepodobne tam kde sa to bude napajat a to znamena, ze tych 250m si budes spravovat sam ak ti nahodou praskne a dojde k uniku zaplatis si to ty. A taktiez si to budes musiet zrealizovat sam, vodari len pridu na hotove a pripoja v sachte kde je ich posledna pripojka. To je ako sa to dialo unho. Ale po slovnesku mame rozne vodarenske spolocnosti takze postup moze byt rozny.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to presne ako píšeš , všetko za svoje . A ohľadom toho tlaku je to tak, že je to mierne dole kopcom ( na tých 250 m cca 2 m prevýšenie) skoro rovina. Kôli tlaku mi pán čo robí prípojky vody povedal aby som dal 6/4 rúrku a vraj by to malo byť v pohode. Ďakujem za povzbudenie , lebo toto je jedna z vecí ktoré mi ležia na žalúdku :-)
Odpovedať
@mirooslav aj my sme riesili presne to iste,,,chceli sme dotiahnut obecnu vodu k domu asi zo vzdial. 250 m takmer po rovine , ale cenovo to vychadzalo vela (nepamatam uz kolko), mali sme tiez obavu z toho tlaku, tiez, ze sa moze niekde na tej "trati" poskodit, a treba hladat zavadu, samozrejme niekto musi zaplatit aj tie uniky,,,nakoniec mame studnu a vobec nebanujeme, naklady nizke, voda prakticky zadara,,,,moj nazor je ten, ze ak mas studnu, daj si vysetrit vodu, pripadne upravit a mas pokoj,,, ;-)
Odpovedať
@mirooslav a co ako ma byt tej vode? Nerozumiem, preco nezarucia kvalitu, ved to potubie je uzavrete a ma stovky metrov beztak, tak nerozumiem.. Ako naklady na to budu asi riadne, my sme tahali cca 70 metrov vsetky pripojky, ale da sa to zvladnut a teda take nieco, ze by nemala byt v poriadku kvalita, to mi ani nenapadlo.. Este ak mozem poradit, ked uz ste vyvrtali studnu, tak si urobte dvojite rozvody do WC, pripadne aj pracky, mozete ju pouzivat aspon ako uzitkovu vodu. Tiez mame WC aj pracku napojenu na studnu, pricom vsetky systemy vieme prepojit aj na vodovod..
Odpovedať
@mirooslav hotove to este nemam, ale idem budovat cca 200m vodovodnu pripojku. BVSka si ako podmienku na pripojenie do ich siete ziada pisomny suhlas, ze nebude zodpovedna za kvalitu dodavanej vody. Ak stavias dom a vodu budes pouzivat denne, nebal by som sa toho. Akurat ked odides na 2 tyzdne na dovolenku, po navrate by som vsetko co stalo v rure vypustil radsej do kanala.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav zdalo sa mi to veľa, ale výpočet to potvrdil.
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi ked bude stat,tak už nebude taka kvalitna.
Odpovedať
Profilova fotka
presne ide o to ! ak voda bude v rúrke stáť . nebude zrejme závadná , ale nôže byť cítiť umelinou , proste bude nechutná . Ja som vypočítal, že je tam približne 1,14 l na meter takže v rúrke bude priebežne uskladnené skoro 300 l vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@benco aký priemer rúrky dávaš ? mne povedali ,že stačila by 5/4 ale pre istotu mám dať 6/4 kôli strate tlaku .
Odpovedať
@mirooslav v projekte mam predpisanu DN50 kvoli tlakovej strate, pozemok je v kopci
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslav a čo ti bráni k tomu aby si si dal spraviť rozbor vody zo studne, ktorú už máš vyvŕtanú? Mňa stál kompletný rozbor tuším 120Eur. Prečo máš strach že máš vo vŕtanej studni zlú vodu?
Odpovedať
Profilova fotka
Mám ju vyvŕtanú asi rok , čerpem ju nepravidelne, ale myslím ,že už nejaký kubík pretiekol , môj odhad 30 q a voda je stále mierne zakalená . Hĺbka studne je 8,5 m a hladina vody je už v 1,2 m. Tí čo nám to vŕtali povedali ,že je tam klasické štrkové podložie a štrk je mapitý vodou . Ale ja sa bojím že je to klasická vrchná voda , proste čo naprší tam vsaje a to dostanem do domu . Ak by bola číra dám ju na rozbor hneď .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dano101 ak sa v dome byva, tak tam stat nebude :-)
Odpovedať
este k tomu rozboru vody - my mame tiez ten problem, ze rozbor je obcas ok, obcas nie.. Ta voda bola pitna, pokym nestali domy nad nasou ulicou a ludia tam vypustaju svoje zumpy kade tade ]-( A v tom je ten problem, ze to znecistenie nie je trvale, ale len obcasne. Na pitie to teda nie je :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi no neviem.dlha pripojka,je na konci a Velká rura a vzdialenost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?