Prípojka elektriny cez susedove pozemky

Profilova fotka
Ahojte, prosím Vás o radu. V blízkosti máme 2 el. Stĺpy z ktorých môžme ťahať elektrinu. Jeden (vrchny) leží na susedovom pozemku a prekopavať by sme museli cca 3 pozemky z toho 2 sú obyc vlastníci a jeden vlastní Slovenský pozemkový fond. Tejto možnosti by sme sa chceli vyhnúť nakoľko myslíme, že komunikácia s SPF bude nadlho. Druhý stĺp (spodny) leží na pozemku kt má majiteľku ktorá zomrela v r.2010 a je to zatiaľ pravdepodobne nevysporiadané. Táto cesta by bola pre nás najideálnejšie nakoľko ide o rozkopanie len jedného pozemku t.j. jedného súhlasu. Viete mi prosím poradiť či ak je majiteľka mŕtva sa to dá vyriešiť nejakou verejnou vyhláškou alebo pod.? Alebo riešenie elektriny cez pozemok kt. Vlastní mŕtvy neprichádza do úvahy? Riešil niekto? A posledná vec- súhlas s prekopanim potrebujem na SÚ pri podaní žiadosti alebo skôr? Ďakujem všetkým P.s. na elektrárňach mi povedali že ti nieje ich vec či to mám dovolené alebo nie - oni ma prídu už len zapojiť.
Odpovedať
@majkasss Z ktorého stĺpu sa máte napojiť Vám majú povedať elektrikári. Nie je to na vlastnom rozhodnutí. Ak sa teda nemýlim.
Odpovedať
Profilova fotka
A postaviť stĺp na svojom, potiahnuť vzduchom ak to nejde ponad cestu. Také riešenie je nemožné? A zo svojho stĺpa k domu do zeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@maroz19 ahoj dnes som tam bola a povedali mi že je to na mne im to je jedno
Odpovedať
@majkasss no buď vlastný stĺp alebo cez ten pozemok od tej zosnulej, no neviem či tam sa nemusí čakať na dedičské alebo čo, to by som sa poradil s právnikom
Odpovedať
maros ok
Odpovedať
@majkasss a bola si na distribucii? Ja som teraz davala ziadost o pripojenie noveho odberneho miesta do distribucnej sustavy a vo vyjadreni sme dostali situaciu do ktoreho stlpa sa musime napojit a nakresy troch moznosti ako ci pod cestou alebo vzduchom. Nemyslim si ze to je na tvojom rozhodnuti. Isla by som do klientskeho centra s tvojou ziadostou a vysvetlila im tvoju situaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik áno bola som na zse za pánom ktorý má náš región na starosti a povedal mi že tam je vlastne jedno z ktorého sa natiahnem. Že oba sú rovnaké
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?