Pripojka cez pozemok suseda

Dobrý deň, je možné viesť prípojku elektriny, popr. aj plynu cez pozemok suseda? Ako sa v takom prípade postupuje? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Jasné že je to možné...keď sused je taký debil, že s tým bude súhlasiť a tým si znehodnotí svoj pozemok takouto ťarchou
Odpovedať
@atak77 Prečo znehodnotí?
Odpovedať
@diskuter čo ja viem...to je ako: prečo je tráva zelená?
Odpovedať
@atak77 Nevieš normálne povedať aké vzniknú poblémy? Tráva je zelená kvôli chlorofilu, blbe. :-D
Odpovedať
@monkulik mozne to je, ak natrafite na suseda, ktory dobrovolne pristupi na tarchu. Ak by to bolo niekde na konci zahrady, tak ok, ale niekde na inom mieste by som suhlasil len s tazkostami.
Odpovedať
@diskuter dal by si si na pozemok polozit dobrovolne kable/ rury? plyn? si blazon :-D aj keby to bolo na konci pozemku a realne tu cast nevyuzivas budes musiet strpiet kedykolvek si niekto z polozenych a priopolozenych zmysli, ze ide ku svojim sietam. ani nahodou.
Odpovedať
@eeffka To máš pravdu že by som to nezrobil. Okrem nečakaných návštev s bágrom sú aj iné problémy? Normálne to napíšte, snáď to nie je tajomstvo.
Odpovedať
@diskuter ja robim vo firme co kladie tieto siete a veru na svoj pozemok by som si to nedala. Dovody su bager, rozbity dvor no a co sa tyka ineho tak: kabel je polozeny, vies ty co bude o 5-10rokov? ci tam nebudes chciet stavat ale budes musiet brat ohlady na siete? Byt ustretovy voci susedovi a sused zavisly na tebe? sa rozhodnes ze si prave tu chces vykopat jamu lebo medved a nemozes? alebo sa zabudnes a vykopes a poskodis siete? na vlastnom???
Odpovedať
@eeffka ďakujem, bolo to vyčerpávajúce :-)
Odpovedať
Dakujem za odpovede, myslela som to tak ze by sa tahali bud cez pozemok rodicov, za ktorými si chceme postaviť dom my alEbo cez toho vedĺa a jasne že by to bolo po krajnej casti, pri plote. Vybavuje sa tam vecné bremeno? A na ktorom urade?
Odpovedať
Profilova fotka
Chces stavať v záhrade rodičov dobre tomu rozumiem?prístupovú cestu budeš mať odkiaľ?
Odpovedať
Pristupova cesta je cez pozemok rodicov, oddelili sme cast a dali zapisat len skusam vymysliet ako potiahnut prípojky a uložiť "skrinku" aby bola pristupna ĺuďom z elektrarni. A z hlavnej cesty cez rodičov je to tak cca 80m tak celkom dosť na rozkopanie dvora. A cez susedovu zahradu by to bolo tak 20m tak ma zaujimaju moznosti a podmienky eate predtym ako ho oslovim. @filipmaria
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Jedine súd by ma k tomu prinútil. V žiadnom prípade by som dobrovoľne nesúhlasila ani vlastnej rodine. Nikdy nevieš ako sa situácia vyvinie.. ako bolo spomenuté. Možné poruchy, nemožnosť stavať cokolvek lebo ochranné pasmo, keby aj, riziko poškodenia...
Odpovedať
Profilova fotka
@monkulik skrinku na svoj pozemok, elektrinu vzduchom a plyn pod svojím pozemkom. Že je to viac metrov... Neverím že súd uzná vecne bremeno keď máte možnosť po svojom. Že sa to predrazi? Váš pozemok, vás problém.
Odpovedať
@jankazb jasne ze nemienim nikoho nutit, ja sa len chcem informovat ake su moznosti. Povoluju elektrarne pripojenie vzduchom?
Odpovedať
V ziadnom pripade by som to cez susedov neriesila. Aj ked sused bude susedustretovy a dovoli mi prekopat jeho pozemok tak raz sa sused pominie, preda nehnutelnost a dostane sa do vlastnocstva niekomu superneutretovemu. A uz mas problem pri kazdej poruche. Ked bude dostatocne odporny, tak budes riesit povolenia k prekopavke cez sudy. Presne dnes tu bol taky status, kde pani riesila, ze aka je pokuta, ked odstrihne susedovi kabel, ktory ide ponad ich pozemok. Este som stihla polozit ci bol kabel skor ako sa oni stali majitelmi alebo sused potajomky natiahol label a oni sa jedneho slencneho nedelneho rana zobudili a nad ich pozemkom visel kabel. Odpovede som sa nedockala, ale asi tu bol ten pripad, ze kabel tam bol uz za byvalych majitelov, a zrazu pozemok zmenil majitela a tomu ten kabel vadi a skusa ako sa ho zbavit.
Odpovedať
@diskuter jak neviem normalne odpvedat, co mas 10 rokov, ci kolko, ze nerozumies tomu? proste dobrovolne si nechat znehodnotit pozemok je stupidita, neviem co este viac k tomu potrebujes vediet.
Odpovedať
My sme tiez stavali na zahrade a to je takych 70 m od vsetkych pripojok ale mame vyhradenu pristupovu cestu tiez veducu cez dvor rodicov .Elektrina , plyn atd vsetko v zemi neviem si predstavit v dvore stlp na elektrinu .tiez to mame okolo plota nie cez stred dvora
Odpovedať
@90klara9 a mohla by som vediet akú hĺbku musí mat výkop a kolko vas to cca vyšlo? A moze byt plyn a elektrina spolu v jednej jame? A co ešte je potrebné natiahnuť?
Odpovedať
@monkulik plyn a elektrina spolu v jednej jame? si robíš asi srandu, nie? :-N jasné, že nemôže, veď pri plyne musíš dodržať ochranné pásmo, nejde ho dať spolu s elektrikou ani vodou, ani iné kombinácie...
Odpovedať
@monkulik samozrejme je to mozne a bezne sa to robi, ak sa kope ryha siroka 50-60cm, dava sa na jednu stranu voda, na druhu plyn, nad hadice sa dava signalizacny vodic CY. Hlbka vykopu zavisi od toho, ci tam chcete dat aj elektricky kabel. Hadice sa dokladne obsypu strkom frakcie 0-4mm. 40cm nad vedeniami sa umiestnuje vystrazna folia, nad nou je este 30-40cm zeminy. Ohladom ceny sa pozrite sem: http://www.modrastrecha.sk/forum/prip...
Odpovedať
@veonka ja si nerobím srandu, ja sa normálne pýtam, neprekopavam rozvody kazdy den, myslim ze nato je tu toto fórum aby clovek dostal odpovede. Aj vy ste sa niekde urcite dozvedeli ze tam musí byt ochranné pásmo tak neviem preco takzo reagujete. Nehnevajte sa ale potrebujem vediet tak sa pytam, nic na tom nieje. Ale aj tak ďakujem z reakciu 😊 @stowasser dakujem pekne za rozumnú reakciu a vysvetlenie. My budeme mat vodu zo studne nakoľko v dedine nieje potiahnutý vodovod a nad plynom zatial uvažujeme ci ho vobec ťahať budeme. Idem si to preštudovať ☺️ A prosím vás ako je to napríklad s pripojením na internet? Ten pojde potom vzduchom alebo na to treba mysliet uzteraz?
Odpovedať
@monkulik zalezi akych mate v obci poskytovatelov. v principe ano. napr. mozes mat bezdrotove (tzv. mikrovlnne pripojenie) alebo mobilny internet. vsetko zavisi od vasich poziadaviek. nad akym inym sposobom vykurovania okrem plynu uvazujete?
Odpovedať
@andyno internet a telku by sme chceli pravdepodobne od Telekomu alebo Orange-u a nad vykurovanim uvažujeme elektrickym plus krb. Zatial sme v štádiu rozhodovania, vela ludí v našom okolí si teraz plyn vobec nedáva tak uvidime aj podla vyjadrenia projektanta
Odpovedať
@monkulik a ma Telekom Orange natiahnute u Vas opticke kable? tipujem ze nie a mate tam obycajne telefonne kable? na tie sa budete vediet napojit napriklad. Ked nie, potom mozno tam mate nejakeho poskytovatela internetu cez vzduch, co tam ma u vas vysielace, zosilnovace a ked ani to nie, tak satelitny internet potom.
Odpovedať
@monkulik musíš si zistiť podľa porovnávača , čo v danej lokalite môže mať a potom vybrať najlepší program podľa využívania http://www.porovnat.sk/ najvýhodnejšie od nového roku ak nie je dostupný kábel, ostáva len sat. príjem , pozemný je na ústupe Markíza už nebude vysielať a postupne i ostatný , za to musia platiť, pri kábli či sat za to platia im, ak máš záujem čo najviac programov v HD a najlepší sig. momentálne vedie Skylink, ostatný poskytovatelia majú menej programov v HD no postupne pridávajú a majú len balíčky , v ktorých sú i platené programi
Odpovedať
@monkulik na vasom mieste by som do vykopu dal este dalsie kable, urcite 2xLAN a tiez CYKY 5 pripadne az 7x1,5
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?