Pretláčanie s dokumentáciou

Ahojte,prosím vás poznáte niekoľko z okolia Nitry pretláčanie elektriky popod cestu s komplet projektovou dokumentáciou?Dakujem za akékoľvek rady
Odpovedať
@bibli92 akoze spravi projekt na elektriku pretlaci urobi a zreviduje? Taka pravdepodobne neexistuje.
Odpovedať
@bibli92 projektanti https://verejnyportal.sksi.sk/search/... realizácia napr. https://www.zlatestranky.sk/firmy/Nit...
Odpovedať
@lukino55555 nie ja už projekt el prípojky mám ide o to že pretláčanie bude popod štátnu cestu a k tomu potrebujeme zvlášť projekt na dopravne značenie a podobne.o dokumentáciu tohto typu sa jedna
Odpovedať
Profilova fotka
Nechcem rypat ale vykopte si startovacku za cestou a ziadne dopravne znacenie nepotrebujete ad robim podstrely a nikdy tieto veci od nikoho neziadam ani nevybavujem :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@bibli92 pokiaľ nedôjde k obmedzeniu cestnej premávky na ceste, dočasné DZ predsa nie je potrebné, vybaviť treba iba povolenie na zvláštne užívanie pozemnej komunikácie na príslušnom cestnom správnom orgáne, zrejme okr. úrad, odbor CDaPK - pri ceste II. alebo III. tr.. K žiadosti treba doložiť vyjadrenie majetkového správcu cesty.
Odpovedať
@janetbla problém je že to od nás žiada stavebný úrad.Realne sa do cestnej premávky nebude zasahovať len ide o podvŕtanie štátnej cesty a toto od nás proste chce....
Odpovedať
@bibli92 SÚ nemá na to právo.. k pretláčaniu požiadajte o vyjadrenie prísl. Okr. úrad odbor cestnej dopravy a v žiadosti výslovne napíšte, že pri krížení cesty, ktoré bude uskutočnené pretláčaním, nedôjde k obmedzeniu cestnej premávky na ceste.. Vo vyjadrení Vám napíšu, že pred začatím prác musíte požiadať o povolenie pretláčania - zvláštneho užívania cesty.. SÚ je viazaný vyjadrením - záväzným stanoviskom OÚ v... odbor CDaPK, ako dotknutým orgánom v stavebnom konaní.
Odpovedať
Profilova fotka
Odomna chcel stav urad nieco obdobne tak som si najal firmu od ktorej som to ziadal a oni prebrali zodpovednost. Prisli vykopali dve jamy pretlacili dali kabel zapojili dodali papiere a o nejalom znaceni nebolo ani slychu ani vidu skrotka rychle levne a dobre ;-)
Odpovedať
@wolodymyr no neviem,ak je to cesta na hlavnom ťahu tak musí byť aj značenie.znacenie je aj preto že tam nastane pohyb ľudí,mechanizmov,predsa tí chlapi budú chodiť z jednej strany na druhú,ďalej sa to musí zamerať a dať vecne bremeno -niekedy to požadujú cesta má aj ochranné pásmo ,nie je to až také jednoduché..ak to chcete urobiť poriadne.,dá sa to aj načierno,len čo potom úrad.
Odpovedať
@wolodymyr prosím prosím a nepamätás si nejaké info o firme?presne nejakú takúto firmičku hľadám :)
Odpovedať
@daralbajda9 vecne bremeno?pane bože a ja som si myslela že prípojky budú tá ľahšia časť 😁
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bibli92 realizácia áno,papiere nie.Ak to nie je nejaká významná cesta tak zariskuj.ja som robil 2x na cestnom ťahu do Poľska a to bol horor.Povolenie , značenie,kontrola od cestárov, polície,zameranie geodetické ,vecne bremeno,kataster....Bol to síce plyn,urobili sme to na jar ,a ledva,ledva nám dali pokoj na ďalší rok v januári..
Odpovedať
Profilova fotka
@bibli92 fuu to neviem dohodil to chlapik z elektrarni @daralbajda9 bolo to pod hlavnou cestou v dedine jeda jama pri stlpe a druha v predzahradke
Odpovedať
@bibli92 vecné bremeno vtedy, keď cesta je zapísaná na LV ako KN-C parc. č., pričom vlastník je samosprávny kraj...v košickom kraji sa uzatvára nájomná zmluva, ktorou staavebník preukazuje iné právo k pozemku, resp. stavbe..ale to už malo byť riešené pri stavebnom povolení..
Odpovedať
@bibli92 a co ste si myslela ze si len tak hala bala ulozite vase kable na cudzom pozemku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?